CONFERINTA FONDURILE EUROPENE - EDITIA A VIII-A/CLAUDIA IONESCU, AGENŢIA DE DEZVOLTARE REGIONALĂ BUCUREŞTI-ILFOV:"Gradul de absorbţie pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov este de 73%"

S.A.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Gradul de absorbţie pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov este de 73%"

Gradul de absorbţie a fondurilor europene pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov este, până în prezent, de 73%, a declarat Claudia Ionescu, şef al Departamentului Promovare Regională şi Investiţii din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, care a făcut o prezentare a Programului Operaţional "Regio" pentru regiunea menţionată.

Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) este o instituţie neguvernamentală, non profit şi de utilitate publică, care funcţionează în baza Legii 315/2004. Aceasta elaborează Planul de Dezvoltare Regională (PDR), precum şi planurile şi programele aferente la nivelul regiunii. De asemenea, ADRBI este organism intermediar pentru programul "Regio" şi promovează regiunea, realizând activităţi care decurg din politicile de dezvoltare regională.

Doamna Ionescu a explicat că Programul Operaţional Regional "Regio" sprijină şi promovează dezvoltarea locală durabilă, atât din punct de vedere economic, cât şi social, în regiunile ţării noastre, prin îmbunătăţirea condiţiilor de infrastructură şi a mediului de afaceri, care susţin creşterea economică în vederea reducerii disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre regiunile mai dezvoltate şi cele mai puţin dezvoltate.

Axele prioritare "Regio" pentru perioada 2007-2013 au fost reprezentate de dezvoltarea proiectelor integrate, precum şi de dezvoltarea infrastructurii fizice, sociale, de afaceri şi de turism.

Potrivit doamnei Ionescu, în perioada 2007-2015, au fost trimise peste 18.000 de solicitări de informaţii privind fondurile europene pe site-ul Agenţiei (regioadrbi.ro), iar numărul seminariilor, întâlnirilor şi conferinţelor de prezentare a programului a depăşit 12.000. Pe cele cinci axe prioritare, valoarea totală plătită de AMPOR, până la 1 iunie 2016, este de 1,17 miliarde de lei.

Principalele dificultăţi în implementarea proiectelor au fost legate de organizarea licitaţiilor publice, de obţinerea creditelor pentru finanţarea activităţilor, precum şi de lipsa de experienţă a consultanţilor sau a echipelor de management, a arătat doamna Ionescu.

Şefa Departamentului Promovare Regională şi Investiţii din cadrul ADRBI a concluzionat: "Cooperarea instituţională între toţi actorii implicaţi în dezvoltarea regională şi locală va conduce la creşterea gradului de absorbţie pentru perioada 2014-2020".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS