GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

CONFERINTA "INFRASTRUCTURA SI IMOBILIARELE - DOMENIILE CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA" / ANDREEA COMŞA, MANAGING DIRECTOR "PREMIER ESTATE":"Semnalele sunt pozitive pentru piaţa rezidenţială"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"Semnalele sunt pozitive pentru piaţa rezidenţială"

"Piaţa rezidenţială va creşte în 2015, dacă se menţin factorii principali ai dezvoltării" 

Predicţiile pe anul 2015 pentru piaţa rezidenţială arată stabilizarea acesteia, respectiv creşterea, dacă se menţin factorii de dezvoltare din anul curent, spune Andreea Comşa, managing director al companiei "Premier Estate".

Potrivit domniei sale, factorii principali de dezvoltare a pieţei rezidenţiale, în 2014, au fost Programul de finanţare "Prima casă", cota preferenţială a TVA de 5%, scăderea dobânzilor bancare - care i-a îndemnat pe cei cu economii să investească în achiziţia unei locuinţe, respectiv creşterea accesibilităţii creditelor ipotecare, prin reducerea avansului minim şi a dobânzii.

Doamna Comşa afirmă că, potrivit datelor INS, numărul caselor şi apartamentelor finalizate în Bucureşti şi Ilfov a sporit cu 84% în trimestrul al treilea din 2014, în ritm anual, iar în primele nouă luni cu 64%. "Circa 7.500 de unităţi locative au fost livrate anul acesta, cifra fiind peste media anilor 2007 - 2008", menţionează reprezentantul "Premier Estate", apreciind că un element foarte important este faptul că dezvoltatorilor rezidenţiali autohtoni - primii pe piaţa locuinţelor accesibile - li se alătură acum investitorii străini.

"Semnalele sunt pozitive pentru piaţa rezidenţială", declară Andreea Comşa, adăugând că, pentru anul viitor, în domeniu se preconizează creşterea calităţii noilor dezvoltări rezidenţiale. Dar, domnia sa atrage atenţia: "Prudenţa este obligatorie. Dacă se modifică factorii care au dus la creştere, atunci vom asista la un nou efect de domino".

Andreea Comşa anticipează că, anul viitor, vor fi lansate noi proiecte rezidenţiale, cu peste 100 de unităţi locative în zonele centrale şi de nord din Bucureşti. "Multe companii de profil au luat în calcul dezvoltarea terenurilor achiziţionate, respectiv lansarea de proiecte în zone centrale", spune doamna Comşa, menţionând că dezvoltatorii vor încerca să ridice cât mai multe locuinţe în zona centrală.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS