Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

CONFERINTA "INFRASTRUCTURA SI IMOBILIARELE - DOMENIILE CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA" / ANDREEA PĂUN, COLLIERS ROMÂNIA:"Companiile IT au fost vedetele pieţei de birouri, în acest an"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"Companiile IT au fost vedetele pieţei de birouri, în acest an"

Companiile din domeniul IT&C au fost vedetele pieţei de birouri din 2014, a declarat Andreea Păun, Associate Director Office Agency în cadrul Colliers International România, care a spus că aceste companii au început să fie foarte specializate şi foarte diversificate din punct de vedere al activităţii.

Domnia sa a precizat: "Centrele de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) au generat o treime din cererea de pe piaţa de birouri din Bucureşti, în acest an. În Capitală avem două milioane de metri pătraţi de spaţii de birouri de clasă A, dar încep să se dezvolte şi oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. Am observat un val foarte mare de investiţii în aceste centre de servicii, iar 2014 a fost un an foarte bun în acest sector".

În opinia sa, jucătorii europeni care decid să vină în România pentru BPO au de ales între ţara noastră şi alte state din vestul Europei sau, uneori, Asia. "Pentru ei este foarte util să aibă costuri mici, dar în ultimii ani s-au orientat foarte mult către talentul şi disponibilitatea angajaţilor români", a comentat Andreea Păun, subliniind: "Aceştia au observat că românii sunt dispuşi să se implice mai mult în viaţa firmei şi să se dedice în mod expres brandului pentru care lucrează. Ei stau mai mult timp la birou şi sunt mai productivi".

Doamna Păun subliniază faptul că există probleme privind reglementările drepturilor intelectuale, pirateria, dar că România rămâne foarte sus în topul preferinţelor companiilor care vin să investească la noi.

Consultantul Colliers susţine că toţi jucătorii din piaţa IT care vin în România se orientează către dezvoltarea de aplicaţii foarte avansate şi se uită foarte mult la rata de stabilitate a angajaţilor la locul de muncă.

Domnia sa susţine că ţara noastră este văzută ca un mediu stabil pentru înfiinţarea de BPO, datorită faptului că avem o piaţă IT dezvoltată şi foarte performantă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS