Gala BURSA 2018

CONFERINTA "INFRASTRUCTURA SI IMOBILIARELE - DOMENIILE CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA" / AURELIA CIONGA, RBL:Finanţarea domeniului locativ susţine creşterea economică

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Finanţarea domeniului locativ susţine creşterea economică

500.000 de români beneficiază de sistemul de economisire-creditare Bauspar 

Sistemul Bauspar de finanţare a domeniului locativ are un impact macroeconomic important, susţinând creşterea economică şi crearea locurilor de muncă, potrivit afirmaţiilor doamnei Aurelia Cionga, preşedintele "Raiffeisen Banca pentru Locuinţe" (RBL).

Doamna Cionga precizează că 500.000 de români sunt în acest sistem de finanţare, ceea ce înseamnă că, practic, peste 1,5 milioane de persoane din ţara noastră beneficiază de programul Bauspar, care este prezent în opt state din Europa. România este ţara care a intrat cel mai recent în acest sistem.

Programul Bauspar cuprinde două faze - una de economisire şi una de creditare. În faza de economisire, clientul beneficiază de o primă de la stat care poate ajunge la 25% din economiile anuale constituite de acesta, cu un plafon de 250 euro pe an, conform doamnei Cionga, care menţionează că, în faza de creditare, pe lângă economii, clientul poate obţine finanţare suplimentară pentru realizarea proiectului locativ. Banii pot fi utilizaţi pentru achiziţia, construcţia sau modernizarea locuinţei.

Aurelia Cionga subliniază că randamentele la economisire sunt, în programul Bauspar, de 8-10%, în timp ce dobânda la depozitele bancare este de circa 2-3%. În faza de creditare, dobânda se situează la 4,5-6%.

Oficialul RBL mai afirmă că 48% din sumele de care beneficiază clienţii băncii prin programul Bauspar au ca destinaţie modernizarea imobilelor, 37% - cumpărarea acestora, 14% - construirea de locuinţe şi 1% - preluarea de creanţe în domeniu.

În Germania, prima ţară care a implementat programul Bauspar, 30 de milioane de persoane beneficiază de acest sistem de economisire-creditare, spune Aurelia Cionga, adăugând că 13 milioane de case din Germania au fost finanţate prin Bauspar.

RBL: Prin sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ, băncile le oferă clienţilor dobânzi fixe pentru toată durata contractului, atât pentru economisire, cât şi pentru creditare; iar statul acordă prima de stat celor care economisesc în sistem.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită