CONFERINTA "INFRASTRUCTURA SI IMOBILIARELE - DOMENIILE CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA" / DRAGOŞ VÎLCEANU, PREŞEDINTELE ABI:"2014, un an foarte bun în privinţa tranzacţiilor imobiliare"

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"2014, un an foarte bun în privinţa tranzacţiilor imobiliare"

"Preţurile de pe piaţa locuinţelor nu vor mai scădea semnificativ" 

În acest moment, în ţara noastră se tranzacţionează pe piaţa imobiliară mai mult decât în 2007, anul care a precedat criza din domeniu, şi, cel puţin din acest punct de vedere, al numărului tranzacţiilor, 2014 este un an foarte bun, conform domnului Dragoş Vîlceanu, preşedintele Asociaţiei Brokerilor Imobiliari (ABI).

Domnia sa arată că, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), numărul tranzacţiilor imobiliare la nivel naţional este estimat să depăşească 800.000 anul acesta, comparativ cu 700.000 de tranzacţii în 2007. Dragoş Vîlceanu aminteşte că tendinţa pozitivă în domeniu a început să se resimtă din anul 2011.

Referitor la piaţa rezidenţială din Capitală, domnul Vîlceanu menţionează că numărul apartamentelor scoase la vânzare se apropie de nivelul din 2008, când tendinţa de creştere a fost una "spectaculoasă".

Reprezentantul ABI precizează că, în 2014, oferta apartamentelor de vânzare în Bucureşti se apropie de 35.000, nivel atins în 2008. Spre comparaţie, în 2007 erau 27.000 de oferte noi pe piaţa apartamentelor din Bucureşti.

Domnul Vîlceanu anticipează că preţurile de pe piaţa locuinţelor nu vor mai scădea semnificativ. "În prezent, preţurile s-au aşezat, nimeni nu mai aşteaptă scăderi importante", spune oficialul ABI, amintind că ritmul de declin al preţurilor a încetinit începând cu anul 2012.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS