GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

CONFERINTA "INFRASTRUCTURA SI IMOBILIARELE - DOMENIILE CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA" / PAUL RACOVIŢĂ, INSPECTORATUL DE STAT ÎN CONSTRUCŢII:"Amenzi de peste un milion lei, pentru nerespectarea calităţii"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"Amenzi de peste un milion lei, pentru nerespectarea calităţii"

În primele trei trimestre ale anului în curs, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a efectuat 14.724 de controale de calitate şi a aplicat peste o mie de contravenţii pentru nerespectarea calităţii construcţiilor, a declarat Paul Racoviţă, inspector general în cadrul ISC, care ne-a precizat că valoarea acestor amenzi depăşeşte un milion de lei.

Domnia sa a precizat că investitorii sunt cei mai interesaţi în obţinerea unor lucrări conforme de calitate: "Realizarea unor construcţii performante, eficiente, poate fi făcută prin crearea unui parteneriat între ISC şi actorii din domeniul construcţiilor".

Paul Racoviţă arată că, în acest moment, statul este principalul investitor în infrastructura din construcţii. În opinia domniei sale, cheltuirea banilor pentru acest tip de investiţii poate fi făcută doar pe baza unor licitaţii publice, în cadrul cărora firmele trebuie să depună garanţii de bună practică privind calitatea construcţiilor. Inspectoratului de Stat în Construcţii îi revine misiunea să efectueze acest control al calităţii în domeniu, potrivit lui Paul Racoviţă.

În ultimul an, ISC a reactualizat şapte proceduri de control fără de care nu poate fi adusă în discuţie predictibilitatea şi uniformitatea controalelor Inspectoratului, conform sursei citate.

Domnul Racoviţă a spus că Inspectoratul de Stat în Construcţii, aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi a Administraţiei Publice, este implicat într-o serie de programe naţionale precum Programul naţional de dezvoltare locală sau Programul de construcţii de locuinţe speciale destinat chiriaşilor evacuaţi din casele naţionalizate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS