CONFERINTA "INFRASTRUCTURA SI IMOBILIARELE - DOMENIILE CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA" / ROBERT DOBRE, MINISTERUL TRANSPORTURILOR:"Masterplanul de Transport, prezentat Guvernului până la finalul lunii"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"Masterplanul de Transport, prezentat Guvernului până la finalul lunii"

Masterplanul de Transport, document strategic în baza căruia ţara noastră doreşte să atragă fonduri europene în perioada 2014-2030, se află în etapa de finalizare a strategiei de implementare, a declarat Robert Dobre, consilier în cadrul Ministerului Transporturilor.

Domnia sa a precizat că Masterplanul finalizat va fi prezentat Guvernului într-o primă lectură în jurul datei de 20 decembrie.

Oficialul a completat: "Guvernul va adopta documentul printr-o hotărâre. Estimăm că avizul final al Masterplanului îl vom primi în ianuarie".

Robert Dobre a ţinut să precizeze că, pentru perioada 2014-2030, ţara noastră are nevoie de circa 50 miliarde de euro pentru a dezvolta infrastructura, din care circa 71% poate fi asigurat din fonduri europene, accesând diverse programe de finanţare.

Masterplanul a preluat şi din propunerile mediului de afaceri, după cum susţine Robert Dobre, care a precizat că atât autostrada Sibiu-Piteşti, cât şi segmentul Comarnic-Braşov vor fi demarate simultan, figurând printre priorităţile din strategia de implementare.

Masterplanul propune realizarea a 656 km de autostradă în valoare de circa 6 miliarde de euro, la care se adaugă peste 2.000 km de drum expres de peste 17 miliarde de euro.

Valoarea totală a proiectelor de infrastructură din masterplan este de circa 26 miliarde de euro şi se întind pe două perioade de programare, respectiv 2014-2030.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită