CONFERINTA "INFRASTRUCTURA SI IMOBILIARELE - DOMENIILE CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA" / ROBERT DOBRE, MINISTERUL TRANSPORTURILOR:"Masterplanul de Transport, prezentat Guvernului până la finalul lunii"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"Masterplanul de Transport, prezentat Guvernului până la finalul lunii"

Masterplanul de Transport, document strategic în baza căruia ţara noastră doreşte să atragă fonduri europene în perioada 2014-2030, se află în etapa de finalizare a strategiei de implementare, a declarat Robert Dobre, consilier în cadrul Ministerului Transporturilor.

Domnia sa a precizat că Masterplanul finalizat va fi prezentat Guvernului într-o primă lectură în jurul datei de 20 decembrie.

Oficialul a completat: "Guvernul va adopta documentul printr-o hotărâre. Estimăm că avizul final al Masterplanului îl vom primi în ianuarie".

Robert Dobre a ţinut să precizeze că, pentru perioada 2014-2030, ţara noastră are nevoie de circa 50 miliarde de euro pentru a dezvolta infrastructura, din care circa 71% poate fi asigurat din fonduri europene, accesând diverse programe de finanţare.

Masterplanul a preluat şi din propunerile mediului de afaceri, după cum susţine Robert Dobre, care a precizat că atât autostrada Sibiu-Piteşti, cât şi segmentul Comarnic-Braşov vor fi demarate simultan, figurând printre priorităţile din strategia de implementare.

Masterplanul propune realizarea a 656 km de autostradă în valoare de circa 6 miliarde de euro, la care se adaugă peste 2.000 km de drum expres de peste 17 miliarde de euro.

Valoarea totală a proiectelor de infrastructură din masterplan este de circa 26 miliarde de euro şi se întind pe două perioade de programare, respectiv 2014-2030.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS