CONFERINTA "INFRASTRUCTURA SI IMOBILIARELE - DOMENIILE CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA" / ŞERBAN ŢIGĂNAŞ, ORDINUL ARHITECŢILOR:"Există riscul unei noi bule imobiliare"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"Există riscul unei noi bule imobiliare"

Ţara noastră s-ar putea confrunta cu o nouă bulă imobiliară, este de părere Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, care a făcut această afirmaţie în contextul în care mai mulţi specialişti din domeniu vorbesc despre apariţia unui nou boom în piaţa de profil.

Totuşi, în opinia sa, piaţa locală de construcţii poate urma o direcţie sănătoasă, dacă vom reuşi să evaluăm şi să înţelegem schimbările din domeniu înregistrate la nivel european.

Domnul Ţigănaş susţine că trebuie să existe o preocupare mai mare privind costurile pe durata de viaţă a construcţiilor: "Acest concept de cost pe durata de viaţă a clădirilor a început să fie discutat de multă vreme în Europa şi nu mai putem să-l ignorăm".

În România aveam o piaţă medie de construcţii, în 2013, de circa 1.570 de euro pe cap de locuitor, în timp ce media europeană a fost de aproximativ 3000 de euro, după cum a declarat Şerban Ţigănaş.

În opinia domniei sale, există o problemă în ţara noastră privind construcţiile responsabile. Arhitectul subliniază că acest aspect nu reprezintă responsabilitatea exclusivă a specialiştilor din domeniu, ci trebuie să fie un efort comun al tuturor actorilor implicaţi în construcţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS