GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

CONFERINTA "INFRASTRUCTURA SI IMOBILIARELE - DOMENIILE CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA" / TIBERIU ANDRIOAIEI, PSC:"Reculul investiţiilor publice a accentuat decapitalizarea antreprenorilor"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"Reculul investiţiilor publice a accentuat decapitalizarea antreprenorilor"

Antreprenorii de construcţii au nevoie imperioasă de repornirea investiţiilor publice, a declarat Tiberiu Andrioaiei, directorul executiv al Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC).

Domnia sa a precizat că lipsa acută a acestor investiţii publice în 2014 a accentuat efectele negative din sector: "Firmele din construcţii se confruntă în continuare cu o decapitalizare generată de arierate şi blocarea lichidităţilor în garanţii pentru licitaţii. Cea mai mare problemă este, însă, resursa umană profesionalizată, pe care dacă o pierdem se reface foarte greu. În continuare sunt probleme legate de multitudinea contestaţiilor nejustificate din cadrul licitaţiilor şi care întârzie demararea lucrărilor".

Reprezentantul PSC are convingerea că majoararea investiţiilor realizate de stat va atrage o creştere a investiţiilor private, menţionând că majorarea ritmului lucrărilor publice arată încredere şi conferă stabilitate sectorului de construcţii.

Tiberiu Andrioaiei a solicitat autorităţilor să adopte un document programatic, strategic, privind proiectele de infrastructură pe termen mediu şi lung, care să nu mai fie modioficat de guverne şi oameni politici.

Piaţa construcţiilor a cunoscut o scădere de circa 10% în acest an, pe care directorul executiv al PSC o consideră surprinzătoare: "Nu am avut prognoze atât de pesimiste la început de an. Pur şi simplu investiţiile publice au frânat neaşteptat. Este foarte greu să mai facem prognoze pentru 2015".

Tiberiu Andrioaiei a adăugat că dacă statul ar asigura, de exemplu, fondurile pentru reabilitarea blocurilor vechi, estimate de noi la circa 7 miliarde de euro, atunci sectorul construcţiilor nici nu ar mai simţi criza.

PSC pledează pentru o legislaţie simplificată pentru achiziţiile publice, care să scurteze timpii de implementare a marilor proiecte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS