CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY / MIHAELA CRACEA, PACHIU ŞI ASOCIAŢII:"Încălcarea măsurilor de securitate cibernetică, sancţionată cu amenzi de până la 50.000 lei"

Ziarul BURSA #Companii /

"Încălcarea măsurilor de securitate cibernetică, sancţionată cu amenzi de până la 50.000 lei"

Neîndeplinirea obligaţiilor privind aplicarea măsurilor de securitate şi de păstrare a confidenţialităţii este sancţionată, în acest moment, conform legii nr.677/2001, cu amenzi modice de până la 50.000 de lei, a declarat Mihaela Cracea, managing associate a casei de avocatură Pachiu şi Asociaţii.

Domnia sa a precizat că fiecare companie are rolul să se asigure că a luat toate măsurile necesare de protecţie a datelor, astfel încât să prevină atacurile cibernetice. Potrivit sursei citate, securitatea cibernetică poate fi privită din mai multe perspective juridice.

Mihaela Cracea consideră că domeniul digital are foarte multe implicaţii din zona protecţiei datelor, iar rolul avocatului ca sfătuitor este foarte important în ceea ce priveşte protecţia proprietăţilor intelectuale. "Componenta umană este foarte importantă, pentru că dacă angajaţii nu cunosc obligaţiile de confidenţialitate sau politicile interne ori cele de protecţie a datelor noi nu putem, ca avocaţi, să intervenim şi să sprijinim activitatea clienţilor noştri", a spus doamna Cracea, subliniind că, la nivel european, există un proiect de regulament care reglementează sancţiuni de până la un milion de euro sau 2% din cifra de afaceri pentru firmele care nu aplică normele de securitate cibernetică.

Reprezentantul Pachiu şi Asociaţii susţine că orice operaţiune care se efectuează asupra datelor cu caracter personal prin mijloace automate sau neautomate înseamnă prelucrare de date.

Doamna Mihaela Cracea a declarat că orice operator de date este obligat să aplice măsurile tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, în special dacă prelucrarea comportă transmisii de date în cadrul unei reţele, precum şi împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS