CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/RĂZVAN GRIGORESCU, CEC BANK:"Rulează cantităţi enorme de informaţii fără ca noi să realizăm acest lucru"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #IT /

"Rulează cantităţi enorme de informaţii fără ca noi să realizăm acest lucru"

Traversăm o perioadă în care cantitati enorme de informaţii, uneori care ne privesc, sunt prelucrate fără ca noi să realizăm acest lucru, este de părere domnul Răzvan Grigorescu, Manager Securitatea Informaţiei, în cadrul CEC Bank. Domnia sa subliniază: "Am fost surprins să constat că majoritatea utilizatorilor de aplicaţii mobile destinate orientării în trafic (nu le dăm nume pentru că le cunoaşteţi, sunt la modă în prezent), nu aveau idee asupra posibilităţii stocării unor evidenţe şi de construirea unui profil de utilizator (şofer virtual), legat de modalitatea participării la trafic, depăşirea vitezei regulamentare, modalitatea de efectuare a depăşirilor, asigurarea la trecerea de nivel fără bariere) etc".

Lumea se îndreaptă către schimburi masive de informaţii, dar trebuie să avem grijă cum facem acest lucru pentru a nu crea probleme de natură reputaţională sau/şi legislativă, a mai precizat domnul Grigorescu.

Domnia sa a declarat: "Un alt aspect extrem de important îl consider ca fiind schimbul de informaţii şi parteneriatele strategice între specialiştii în securitatea informaţiei, în adresarea riscurilor şi vulnerabilităţilor comune. Este bine să decelăm caracterul competiţional în care ne aflăm. (...) Noi am fost mereu cu un pas în urmă, pentru că ei (n.r. hackerii), au învăţat că, dacă cooperează, au şanse de atac sporite... iar noi, dacă nu o facem, ne vom risipi mereu resursele încercând să inventam mereu roata".

Răzvan Grigorescu este de părere că parteneriatul public privat în domeniul securităţii informaţiei ar trebui să devină o prioritate naţională, cadrul legislativ trebuind adaptat permanent, în acest scop. "Deşi a existat un sprijin permanent din partea autorităţilor, parteneriatul implică oameni şi relaţiile care se stabilesc între aceştia", a mai spus domnia sa, conchizând: "Schimbările frecvente ale membrilor Guvernului nu ajută cu nimic situaţia actuală. Noi scriem, facem demersuri, scrisori, dar tot timpul se schimbă miniştri, se schimbă guvernul...am trimis şi de câte trei ori aceleaşi adrese, altor persoane...este trist acest lucru. Ne bucurăm mult când se mai mişcă lucrurile".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS