CONFERINŢA "STRATEGII DE DEZVOLTARE A IMM-URILOR" / ALIN MITRICĂ, MFE:"Trebuie să facilităm accesul întreprinderilor la finanţarea europeană"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii /

"Trebuie să facilităm accesul întreprinderilor la finanţarea europeană"

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) va continua să asigure un acces facil la fonduri nerambursabile pentru întreprinderile mici şi mijlocii, a declarat Alin Mitrică, secretar de stat în cadrul MFE.

Domnia sa a declarat că, sub conducerea lui Eugen Teodorovici, ministerul a fost un permanent susţinător al sectorului IMM-urilor şi a asigurat cadrul necesar pentru ca acestea să obţină fonduri europene.

Alin Mitrică a precizat: "În 2010, au fost presuspendate cinci programe de finanţare europeană, iar patru dintre acestea au fost reluate abia în 2013, când am început să derulăm absorbţia fondurilor nerambursabile".

Secretarul de stat ne-a spus că procedurile de accesare s-au simplificat, IMM-urile având posibilitatea să-şi asigure cash flow-ul într-un mod mai eficient, fapt care va avea un impact pozitiv asupra viitorului acestor întreprinderi.

Domnia sa ne-a explicat că toate programele operaţionale care pot asigura finanţarea nerambursabilă vor conduce la crearea de noi start-up-uri şi vor aduce o stabilitate la nivelul sectorului IMM-urilor.

"Componenta de IMM-uri se încadrează pentru accesarea de fonduri europene şi în perioada programatică 2014-2020", a precizat Alin Mitrică, subliniind: "Una dintre sursele de finanţare poate fi reprezentată de Programul Operaţional de Competitivitate, capabil să asigura fonduri pe două segmente, respectiv partea de cercetare, dezvoltare şi inovare, precum şi partea de IT&C".

Politica Agricolă Comună este, de asemenea, o posibilă sursă de finanţare pentru IMM-uri, care cuprinde sume importante de bani la nivel regional, a spus domnul Mitrică, menţionând că un alt program de finanţare pentru IMM-uri este Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, care poate veni ca o valoare adăugată pentru întreprinderile ce au nevoie de forţă de muncă specializată.

Trebuie să ţinem cont de specificitatea fiecărui program de finanţare, pentru a avea o absorbţie cât mai eficientă a acestor fonduri europene, a conchis reprezentantul MFE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS