CONFERINŢA "STRATEGII DE DEZVOLTARE A IMM-URILOR" / CRISTIAN PÂRVAN, AOAR:"Creativitatea trebuie văzută ca o şansă de valoare adăugată"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii /

"Creativitatea trebuie văzută ca o şansă de valoare adăugată"

Domeniul creativităţii trebuie văzut ca o şansă de valoare adăugată, consideră Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), care susţine că inovarea a ajuns o industrie de luat în seamă: "În România, avem inteligenţă şi trebuie sprijinit acest capital autohton - creativitatea noastră -, în demersul de a produce mai mult. Trebuie să ne gândim ce putem face pentru stimularea creativităţii în cadrul culturii antreprenoriale".

Cristian Pârvan a ţinut să menţioneze că, în timp ce ajutoarele de stat acordate în perioada 2007-2013, în valoare de 600 milioane euro, au generat 6.000 de locuri de muncă, din cele 30 de milioane de euro - bani puşi la dispoziţia celor interesaţi pentru realizarea de SRL-D-uri, de-a lungul a patru ani -, au fost create 13.000 de locuri de muncă, rata de eşuare a acestor societăţi fiind sub media de eşuare pe ţară. "De aceea, trebuie să avem curajul să pariem pe inteligenţa şi pe dorinţa de inovare a românilor, care trebuie să fie izvorul de creştere a economiei", opinează reprezentantul AOAR.

Acesta arată că afirmaţiile conform cărora agricultura, "de care nu ne putem lipsi", şi energia reprezintă cele mai importante motoare de creştere a PIB sunt discutabile, dacă luăm în considerare potenţialul pe care îl are sectorul inovării.

Domnia sa susţine că Strategia dedicată IMM reprezintă o primă ancoră de politici publice şi că IMM-urile au nevoie de locuri de muncă şi de finanţări, limitate, pentru cei care doresc să dezvolte afaceri.

"În ultimii cinci ani de criză, la nivelul ţărilor dezvoltate, 80% din locurile noi de muncă au fost făcute de companiile nou înfiinţate, care activează de mai puţin de cinci ani pe piaţă, toate marile companii reducând numărul locurilor de muncă", a conchis Cristian Pârvan.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS