Gala BURSA 2018

CONFERINŢA "STRATEGII DE DEZVOLTARE A IMM-URILOR" / CRISTINA CHIRIAC, ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A ANTREPRENORILOR:"Statul şi mediul de afaceri trebuie să găsească politici uşoare de accesare a fondurilor"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii /

"Statul şi mediul de afaceri trebuie să găsească politici uşoare de accesare a fondurilor"

"Lipsa de finanţare ucide în fiecare zi câte cinci microîntreprinderi" 

Dezvoltarea segmentului IMM-urilor este o prioritate, iar statul, împreună cu mediul de afaceri, cu piaţa, trebuie să creeze politici uşoare de accesare a fondurilor, întrucât, în prezent, o problemă majoră a domeniului este lipsa de finanţare, conform afirmaţiilor doamnei Cristina Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor.

"Lipsa de finanţare ucide în fiecare zi câte cinci microîntreprinderi", a atras atenţia doamna Chiriac.

Oficialul Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor a subliniat că mediul de afaceri se confruntă cu lipsa de credibilitate a statului în rândul întreprinzătorilor: "Statul nu mai are credibilitate în mediul privat. Spre exemplu, statul discută acum bugetul. Şi noi încercăm să ne facem un buget, dar se schimbă sistemul de impozitare, ceea ce afectează viabilitatea planurilor unei companii. Profitul pe care îl preconizăm este în pericol".

Doamna Chiriac a precizat că miza unui antreprenor este să facă profit, astfel că societăţile au nevoie de politici fiscale previzibile şi de eliminarea birocraţiei. "Avem nevoie de informaţii simple şi clare", a afirmat Cristina Chiriac, care consideră că mediul de afaceri şi autorităţile pot găsi împreună soluţii pentru promovarea antreprenoriatului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită