CONFERINŢA "STRATEGII DE DEZVOLTARE A IMM-URILOR" / PETER BARTA, FUNDAŢIA POST- PRIVATIZARE:"Este nevoie de instrumente de finanţare cu efect de levier pentru un sistem sănătos"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii /

"Este nevoie de instrumente de finanţare cu efect de levier pentru un sistem sănătos"

Avem nevoie de anumite tipuri de fonduri pentru finanţarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, este de părere Peter Barta, CEO Fundaţia Post-Privatizare.

Potrivit domniei sale, o "oarecare noutate" pentru ţara noastră o reprezintă investiţiile de tip "business angels" (investitorii informali). "Există fonduri disponibile pentru dezvoltarea unor scheme specializate pentru IMM", consideră Peter Barta, subliniind că ar trebui ca, din fondurile existente, să fie asigurată cofinanţarea unor asemenea fonduri.

Un alt tip de fond care ar putea să fie realizat pentru finanţarea IMM este cel pentru capital de risc, ce vizează o zonă neacoperită, existând instrumente pe piaţă şi în acest sens, a precizat domnul Barta.

Domnia sa a subliniat că, în SUA, există o bancă specializată pe finanţarea de start-up-uri, care acoperă toate costurile necesare unei astfel de afaceri.

"Cred că, acum, avem circa o jumătate de miliard de euro, bani de la buget şi din programe de susţinere a întreprinderilor, pentru zona privată, şi cred că ne putem folosi de alte instrumente de finanţare, care să asigure acel efect de levier pentru un sistem sănătos", a conchis domnia sa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS