Gala BURSA 2018

CONFERINTA "VIITORUL PIETEI DE CAPITAL ROMÂNESTI" - A VI-A EDITIE/ADRIAN VASILESCU, BNR:"Puţinătatea investiţiilor - o mare problemă pe care o are ţara noastră"

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"Puţinătatea investiţiilor - o mare problemă pe care o are ţara noastră"

Puţinătatea investiţiilor reprezintă o mare problemă pe care o are ţara noastră, a precizat Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR), menţionând că, pentru dezvoltarea economiei, avem nevoie de legi înţelepte, de instituţii puternice şi eficiente şi de echipe performante.

"Din păcate, nu avem nici prea multe legi înţelepte, nici prea multe instituţii puternice şi eficiente şi nici prea multe echipe performante", a completat reprezentantul Băncii Centrale.

Adrian Vasilescu a făcut referire la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), precizând că "ar fi foarte bine dacă FSDI ar fi caimacul pe cafeaua naturală pe care o aşteptăm cu toţii şi la care râvnim. Dar, ca să fie caimac, sunt foarte multe lucruri de făcut. Deocamdată vorbim despre proiectul FSDI, încă nu ştim dacă el va deveni realitate. Sunt opinii contra înfiinţării acestui fond şi, din câte am înţeles, sunt şi avize negative".

Domnul Vasilescu a concluzionat că un astfel de fond are două meniri - să adune bani şi să îi plaseze pentru a-i înmulţi. "Cred că acesta este ţelul", a conchis domnia sa, dând ca exemplu ideal Fondul Suveran de Investiţii din Norvegia: "Fondul Suveran al Norvegiei este unul dintre cele mai puternice din Europa, dacă nu din lume. Acest fond investeşte şi înmulţeşte. (...) Dar noi nu suntem Norvegia. În Norvegia, un motiv de fericire este reprezentat de investiţii. Fondul Suveran de Investiţii contribuie la dezvoltarea investiţiilor suverane".

Adrian Vasilescu a opinat că, atâta vreme cât nu ştim sigur cum va fi realizat FSDI, nu sunt foarte multe lucruri de comentat pe marginea sa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită