CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI" / PAUL PRODAN, BT CAPITAL PARTNERS:"În ultimii trei ani, bursa nu a fost aproape de intermediarii pieţei"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"În ultimii trei ani, bursa nu a fost aproape de intermediarii pieţei"

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) nu a fost aproape de intermediarii pieţei locale de capital, în ultima perioadă, pentru ca, împreună, să vină în întâmpinarea nevoilor investitorilor, a apreciat, ieri, Paul Prodan, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al BT Capital Partners, în cadrul conferinţei "Viitorul pieţei de capital româneşti", organizată de Ziarul BURSA.

Domnia sa a spus: "Aşteptăm conducerea executivă a bursei să se aplece şi către noi (n.r. intermediarii), să vină să ne asculte şi să mergem, împreună, către investitori. Până acum, în ultimii trei ani, din punctul nostru de vedere, Bursa de Valori Bucureşti nu a venit către principalii actori din piaţă, intermediarii, pentru a vedea unde sunt problemele, ce doleanţe au, ce ar dori să aibă în piaţă, pentru a putea implementa, împreună, produsele pe care piaţa le aşteaptă, bineînţeles în funcţie de condiţiile de reglementare".

Totodată, domnul Prodan a subliniat că sociaetatea pe care o reprezintă, în calitate de intermediar, aşteaptă înfiinţarea Contrapărţii Centrale, pentru a avea o lichiditate şi un portofoliu mai mare de produse care să poată fi dezvoltate.

Oficialul BT Capital Partners a mai spus: "Cele două mari provocări din acest an, MiFID II şi GDPR (n.r. regulament al legislaţiei Uniunii Europene privind protecţia datelor şi viaţa privată a persoanelor), vor înăspri supravegherea şi controlul actorilor din piaţă şi, punctul nostru de vedere, este posibil ca actualele modele de business (n.r. ale intermediarilor) să fie caduce".

În acest context, este necesară găsirea unor noi linii de dezvoltare a operatorilor din piaţă, pentru a crea plus valoare acţionarului, a precizat Paul Prodan.

Domnia sa a completat: "La ora actuală, pe modelul de bussiness, de intermediere de acţiuni pentru cumpărare şi vânzare, nu putem crea valoare adăugată deosebită pentru acţionarii noştri".

De asemenea, potrivit oficialului BT Capital Partners, educaţia financiară trebuie implementată ca politică de stat, începând din clasa a VI-a, rezultatele urmând să se vadă peste una sau două generaţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. PSD prin Adrian Nastase a vandut petrolul tarii. PNL prin Calin Popescu Tariceanu a dat gratis gazele din Marea Neagra. Acum PSD+ALDE prin Dragnea si Tariceanu ne vand pe nimic aurul tarii de la Rovina si Certej din Hunedoara. Actul normativ pentru aprobarea inceperii exploatarii este pe masa guvernului. Afacere, aia scot 5 miliarde de dolari rad munti intregi si ne lasa noua cianura. Noi castigam praful de pe de pe toba. CAT MAI REZISTI POPORULE LA ACEST JAF? CAT? CUM DE II MAI VOTEZI PE ACESTI HOTI POPORULE. MAI EXISTA VREUN PATRIOT SA OPREASCA ACEST JAF.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS