CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÎNEŞTI EDIŢIA A V-A / NICOLAE MOROIANU, BT CAPITAL PARTNERS:"Bursa poate să fie o soluţie pentru capitalizarea companiilor"

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"Bursa poate să fie o soluţie pentru capitalizarea companiilor"

Emitenţii din piaţa de capital ar trebui să facă anual majorări de capital, aşa cum face Banca Transilvania, este de părere Nicolae Moroianu, director executiv BT Capital Partners.

Domnia sa subliniază că, pentru a putea să cumpărăm acţiuni, trebuie să existe acţiuni libere în piaţă, dar că la noi nu există lichiditate pe bursă. De aceea, în final ajungem la ideea că este nevoie de majorări de capital, potrivit domnului Moroianu.

"Banca Transilvania este singura care a beneficiat de faptul că a fost listată la Bursă, făcând majorări de capital prin piaţa de capital", a spus domnul Moroianu.

Reprezentantul BT Capital Partners opinează că este nevoie de educaţie, pe piaţa de capital, şi de o informare corectă, investiţiile în piaţa de capital neputând fi făcute dintr-o dată şi cu forţa.

Bursa poate să fie o soluţie pentru capitalizare, investitorul putând să strângă fonduri pentru investiţii, apreciază domnia sa, subliniind că, pentru companiile mici, este recomandat ca finanţarea să se facă prin bănci, întrucât finanţarea unei societăţi mici prin piaţa de capital ar însemna ca investitorul să fie de acord să îşi recupereze banii în 2-3 ani.

Potrivit domnului Moroianu, bursele de valori sunt considerate pieţele reale care se apropie cel mai mult de următorul model: produsele sunt omogene, atomicitatea, transparenţa şi mobilitatea factorilor de producţie sunt perfecte, există libertate de intrare şi de ieşire a firmelor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS