CONFLICT RUSIA-OCCIDENT / NOI TEMERI PRIVIND LIVRĂRILE INTERNAŢIONALETensiunile din Ucraina readuc pe creştere preţul grâului

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime /

Tensiunile din Ucraina readuc pe creştere preţul grâului

Cotaţia futures a grâului a crescut ieri, la Bursa din Chicago, în baza speculaţiilor potrivit cărora tensiunile din Ucraina şi seceta din SUA vor întrerupe livrările internaţionale de profil.

Preţul grâului cu livrare în luna iulie a urcat cu 1,5%, la 7,06 dolari/ buşel la ora 10.43, la Chicago Board of Trade, după un declin de 2% înregistrat în ziua anterioară.

Analiştii susţin că avansul cotaţiei grâului are ca factor principal escaladarea tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia.

Menţionăm că, ieri, şefii diplomaţiilor din Rusia, Ucraina, SUA şi Uniunea Europeană s-au reunit la Geneva, unde încercau să găsească o modalitate de detensionare a crizei ucrainene. Întâlnirea a venit la o zi după un afront adus armatei de către insurgenţii proruşi din estul ţării.

Pe teren, forţele loiale ucrainenilor au înregistrat înfrângeri în faţa grupărilor armate în jurul Slaviansk, oraş emblematic pentru cea mai recentă serie de revolte proruse. Oraşul se află, de sâmbătă, sub controlul forţelor separatiste.

Secretarul de stat american John Kerry spera ca, la reuniunea de ieri, de la Geneva, să ajute la stabilirea unui "dialog real între Rusia şi Ucraina". Un oficial citat de presa străină a afirmat: "Statele Unite şi Uniunea Europeană vor să se aşeze la masă cu Rusia şi Ucraina, şi să caute căi pentru detensionarea situaţiei în materie de securitate".

Statele Unite vor ca Rusia să înceteze să mai susţină şi să încurajeze separatiştii, respectiv să-şi retraga trupele de la frontiera cu Ucraina.

Conform oficialului american citat, preşedintele Barak Obama "a fost foarte clar: dacă Rusia nu încetează să profite de această oportunitate pentru detensionarea situaţiei, atunci preţul ce va trebui plătit va creşte".

Miercuri, administraţia SUA a anunţat că pregăteşte "activ" noi sancţiuni impotriva Rusiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS