GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

CONFORM AFP:Ţara noastră primeşte migranţii de pe navele ONG-urilor germane

T.A.
Miscellanea /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Contacte diplomatice ''intense'' se desfăşoară în cadrul Uniunii Europene pentru preluarea migranţilor aflaţi pe două nave ale unor ONG-uri germane în Mediterana, conform unei surse diplomatice europene citate, astăzi, de AFP mai multe state ale UE, printre care şi România, declarându-se dispuse să primească o parte din migranţi.

O navă a ONG-ului Sea-Watch are la bord 32 de migranţi, alţi 17 fiind pe o altă navă care aparţine ONG-ului Sea-Eye, ambele ambarcaţiuni fiind în prezent în apele teritoriale malteze.

''Statele membre trebuie să dea dovadă de solidaritate concretă. Persoanele aflate la bord au nevoie să fie debarcate în siguranţă şi neîntârziat'', a insistat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Conform unei surse diplomatice europene, Germania, Franţa, Olanda, Luxemburg, Irlanda, România, Malta, Portugalia şi Italia s-au declarat dispuse să primească o parte din migranţi, scrie AFP, fără să menţioneze identitatea acestei surse.

Însă Malta cere ca într-un acord pentru repartizarea migranţilor de pe respectivele două nave să fie incluşi şi alţi 249 de migranţi debarcaţi în această ţară cu circa zece zile în urmă. Însă conform aceleiaşi surse diplomatice, totalul locurilor propuse de ţările menţionate este mai mare de 49, dar nu atinge cifra de 300.

Şi Spania s-a declarat favorabilă primirii unor migranţi, amintind însă că a mai preluat recent un grup de peste 300 de migranţi recuperaţi pe Mediterana de nava unui ONG spaniol, relatează Agerpres.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Eu îi înteleg pe imigrantii care încearcä sä ajungä in Europa,cândva eram si eu ca ei! Încercând sä scap de säräcia din tarä,treceam ilegal granitele pt.o viatä mai bunä! Totusi,repartizarile astea între tarile ue sunt päguboase pt Europa! Vor veni milioane si milioane! Sä-i salväm de la înnec,dar sä-i trimitem înapoi de unde au venit!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ce brutal e domnul Teodorovici

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS