Confruntarea Toader-Lazăr a ajuns în instanţă

E.M.
Politică /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Cererea procurorului general, Augustin Lazăr, de suspendare a procedurii de revocare din funcţie este judecată astăzi, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Procurorul general Augustin Lazăr a depus la instanţă o cerere de suspendare a procedurii de revocare iniţiate de ministrul Justiţiei.

De asemenea, procurorul general a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare.

Primul termen în acest dosar are loc astăzi la ora 11:00, la o zi după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei Tudorel Toader de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Demersul lui Lazăr a fost criticat de Toader chiar în şedinţa CSM.

"Eu, personal, mi-am exprimat rezerve, le voi exprima şi aici. Judecătorul va decide. Competenţa, cum de s-a dus la Alba Iulia, că procurorul general nu a sesizat pe persoană fizică, o fi având domiciliul acolo sau nu a sesizat ca procuror. Raportul eu nu l-am făcut împotriva procurorului general, că altfel nu eram interesat. Împotriva procurorului general competenţa e de ordine publică vom vedea dacă instanţa îşi menţine sau nu această competenă de jurisdicţie în contencios administrativ", a afirmat Tudorel Toader, conform News.ro.

Ministrul Justiţiei a spus că are rezerve cu privire la faptul că raportul prin care cere înetarea mandatului lui Augstin Lazăr este un act administrativ.

Referindu-se la criticile pe care i le-a adus ministrul Justiţiei cu privire la faptul că a depus o contestaţie în instanţă la Alba Iulia şi nu la Bucureşti, Augustin Lazăr a spus : "Nu mă îndoiesc că domnul ministru a consultat legea şi a văzut că la domiciliul persoanei se depune".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

 1. SCHIMBARE LEGI/PERSOANE - 1,2 SUS - PT. GULERELE MURDARE ....RESTUL: ceaţă,ECHIVOC, confuzie şi MEGA bla...bla........

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  Ca Megaprofesionist TT : în loc să CORECTEZE LEGILE JURIDICE A ŢĂRII, EL (TT) schimbă PERSOANE fără examene în mod DUBIOSSSSS ..... !!!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită