CONSILIERUL PREŞEDINTELUI ERDOGAN: Saudiţii ascund adevăraţii responsabili ai asasinării lui Khashoggi

M.F.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Yasin Aktay, consilier al preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat astăzi că declaraţiile procurorului general al Arabiei Saudite au ca scop să ascundă adevăraţii responsabili de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, adăugând că investigaţia saudită, cel mai probabil, nu va găsi vinovaţii, scrie Reuters.

Aktay a făcut declaraţiile după ce procurorul general al Arabiei Saudite a declarat că jurnalistul a fost ucis după "negocierile" care au avut ca scop să îl convingă să se întoarcă în regat şi care au eşuat. Oficialii turci au declarat că asasinarea a fost premeditată.

"Se aşteaptă să credem că cei responsabili au făcut asta singuri. Nu este ceva credibil. Totul este clar ca lumina zilei, dar există un efort de a ascunde lucrurile", a declarat Aktay.

Parcă pentru a confirma afirmaţiile consilierului turc, chiar astăzi ministrul de Externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a declarat că Prinţul Mohammed bin Salman "nu are nimic de-a face" cu asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, după ce procurorul general a declarat că va cere pedeapsa cu moartea pentru cinci suspecţi, arată Reuters.

Întrebat fiind despre posibile sancţiuni internaţionale ca răspuns la acest caz, al-Jubeir a declarat că există o diferenţă între a sancţiona indivizi şi a trage la răspundere guvernul saudit.

Procurorul general al Arabiei Saudite a ajuns la concluzia că un ofiţer al serviciilor secrete saudite a ordonat asasinarea lui Khashoggi, şi nu Prinţul Mohammed bin Salman.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS