GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Consiliul adoptă măsuri de contingenţă legate de Brexit

I.M.
Internaţional /

Consiliul adoptă măsuri de contingenţă legate de Brexit

Uniunea Europeană (UE) va asigura continuitatea serviciilor de transport feroviar între UE (Franţa şi Irlanda) şi Regatul Unit după Brexit, Consiliul UE adoptând ieri un regulament privind prelungirea temporară a valabilităţii anumitor autorizaţii, a anunţat Ministerul Transporturilor, într-un comunicat, conform Agerpres.

"Consiliul a adoptat vineri un regulament privind prelungirea temporară a valabilităţii anumitor autorizaţii, certificate şi licenţe care sunt necesare pentru asigurarea derulării serviciilor. Scopul acestei prelungiri este de a permite părţilor în cauză să încheie acordurile necesare şi să ia orice alte măsuri pentru a evita perturbările, luând în considerare statutul Regatului Unit de şară terţă", se arată în comunicatul MT.

Aceste măsuri sunt condiţionate de aplicarea de către Regatul Unit a unor standarde, cerinţe şi proceduri identice privind conectivitatea feroviară transfrontalieră.

Potrivit MT, regulamentul va fi aplicabil din ziua următoare datei la care tratatele UE vor înceta să se aplice Regatului Unit, cu excepţia cazului în care, până la acea dată, va intra în vigoare un acord de retragere încheiat cu Regatul Unit, scrie Agerpres.

Regulamentul va înceta să se aplice nouă luni mai târziu.

"Având în vedere caracterul urgent al chestiunii, Consiliul a adoptat regulamentul prin procedură scrisă. Parlamentul European a votat la 13 martie. Aceasta este ultimul regulament de contingenţă legat de Brexit adoptat în domeniul transporturilor. La 19 martie, Consiliul (Afaceri Generale) a adoptat alte cinci regulamente legate de Brexit în domeniul transporturilor. Toate aceste acte legislative vor fi semnate de către reprezentanţii Consiliului şi ai Parlamentului la 25 martie şi vor fi publicate ulterior în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene", se mai arată în comunicatul MT.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS