Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea RWE Energie de către MET Holding

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea RWE Energie de către MET Holding

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care MET Holding AG Elveţia preia RWE Energie SRL, conform unui comunicat de presă.

MET Holding AG Elveţia face parte din Grupul MET, care des-făşoară afaceri ce cuprind comercializarea de gaze naturale, energie electrică, petrol, GPL, precum şi producerea de energie electrică, cu o activitate comercială concentrată pe vânzările de mărfuri pe piaţa en-gros, pe piaţa cu amănuntul şi trading. MET Holding este prezent pe piaţa din România prin intermediul filialei sale, MET România Energy SA, care este activă pe ambele pieţe concurenţiale de furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.

RWE Energie SRL este, de asemenea, activă pe pieţele concurenţiale de furnizare de energie electrică şi gaze naturale.

Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ce nu se spune in articol este ca MET are capital unguresc si este detinuta de apropiatii lui Orban, iar RWE are actionari din Germania. Obstacolele pe care la ridica aceasta tranzactie sunt rezidate de faptul ca Ungaria isi sporeste influenta in Romania urmandu-si planul fara ezitare in timp ce conducatorii nostri isi bat capul cu mis-masuri. Daca asta-i trendul atunci asta facem?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS