Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Dedeman preia Cemacon

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Consiliul Concurenţei a anunţat, ieri, că analizează operaţiunea prin care PIF Industrial SRL împreună cu cel mai mare retailer de bricolaj din România, Dedeman SRL, care fac parte din acelaşi grup de companii, preiau producătorul de cărămizi Cemacon SA şi Cemacon Real Estate SRL. "Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", a informat autoritatea de concurenţă.

Dedeman deţine în prezent 40,77% din acţiunile Cemacon.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la firmele terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă. Observaţiile pot fi trimise autorităţii în termen de zece zile.

PIF Industrial SRL are ca obiect de activitate acordarea de consultanţă pentru afaceri şi management. Obiectul de activitate al Dedeman SRL îl reprezintă comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi al celor pentru vopsit, în magazine specializate.

Cemacon SA este producător de cărămizi, ţigle şi alte produse pentru construcţii din argilă arsă, iar Cemacon Real Estate SRL are ca obiect de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul CEON şi are o valoare de piaţă de 74,09 milioane lei.

Cemacon operează două facilităţi de producţie în judeţul Sălaj, ambele funcţionând la capacitatea totală.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Tinand cont ca piata de caramida e impartita de 3 producatori iar dedeman e cel mai mare vanzator, nu cred ca e nici o problema????. Oricum, cons conc din Romania e usir de convins????. Apropos, in 3 luni, preturile la caramida au crescut de 3 ori.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS