CONSILIUL CONCURENŢEI:Preluarea unor active ale OMV Petrom de către Mazarine Energy, autorizată

V.D.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Consiliul Concurenţei a anunţat, astăzi, că a autorizat tranzacţia prin care Mazarine Energy România preia unele active aparţinând OMV Petrom.

În septembrie 2018, OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a încheiat un acord privind transferul licenţelor pentru nouă zăcăminte onshore de ţiţei şi gaze din România către Mazarine Energy Romania.

Activele ce urmează a fi preluate reprezintă câmpuri petrolifere deţinute în prezent de către OMV Petrom.

"În anul 2017, Consiliul Concurenţei a autorizat o operaţiune similară între cele două companii, prin care Mazarine Energy România a preluat de la OMV Petrom drepturile şi obligaţiile care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune, împreună cu bunurile, drepturile reale şi angajaţii implicaţi în exploatarea câmpurilor petrolifere", se arată în comunicat.

Mazarine Energy România activează, în România, în domeniul dezvoltării şi producerii ţiţeiului şi gazului natural. Mazarine Energy România, subsidiară a Mazarine Energy, este controlată de fonduri administrate de companii afiliate Grupului Carlyle. Grupul Carlyle este un administrator de active alternative la nivel mondial.

"Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante", se arată în cpmunicat.

Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS