Consultanţă juridică

"Achiziţia unui business aduce riscul neprevăzutului, dar şi farmecul începuturilor de drum"

CONSULTANŢĂ"Achiziţia unui business aduce riscul neprevăzutului, dar şi farmecul începuturilor de drum"

Ziarul BURSA #Consultanţă juridică / 31 octombrie

În urmă cu ceva timp am scris despre aspectele la care un potenţial vânzător trebuie să fie atent atunci când are de gând să-şi vândă afacerea. Credem că este util să prezentăm şi perspectiva de cealaltă parte a baricadei, respectiv care sunt lucrurile pe care este recomandabil să le urmărească un potenţial cumpărător în cazul unei achiziţii.

Trecerea sectorului de gaze de la un regim reglementat la concurenţă nu este un proces facil

LEGISLAŢIETrecerea sectorului de gaze de la un regim reglementat la concurenţă nu este un proces facil

Ziarul BURSA #Consultanţă juridică / 24 octombrie

Procesul de liberalizare a pieţei gazelor naturale din România, început încă din 2001, în contextul pregătirilor pentru aderarea la Uniunea Europeană, a fost finalizat. Cel puţin pe hârtie. Sub aspect legislativ, liberalizarea integrală a pieţei de energie electrică şi de gaze naturale s-a produs încă de la 1 ianuarie 2007. La nivel practic, la 1 ianuarie 2015 s-a realizat dereglementarea preţurilor pentru clienţii non-cas­nici, liberalizarea completă a preţurilor pentru clienţii casnici urmând să se realizeze până la 30 iunie 2021.

Liberalizarea pieţei de gaze naturale presupune că toţi clienţii au posibilitatea de a-şi alege în mod liber furnizorul de gaze şi de a negocia cu aceştia în mod direct contractele de vânzare-cumpărare, preţul fiind stabilit pe baza cererii şi ofertei. Principiul este în concordanţă cu actele normative adoptate la nivel european, fiind adoptate multiple reglementări la nivel naţional, în sensul implementării acestuia, în special pentru facilitarea schimbării de către client a furnizorului de gaze.

O reglementare problematică: Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

LEGISLAŢIEO reglementare problematică: Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

CAMELIA IANŢUC, ASSOCIATE PELIFILIPZiarul BURSA #Consultanţă juridică / 31 august

La data de 23 mai 2018, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară (RNPM) şi pentru abrogarea Ordonanţei Guvernului nr. 89/2000 privind unele măsuri pentru autorizarea operatorilor şi efectuarea înscrierilor în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare. Ulterior, preşedintele ţării a înaintat Senatului o cerere de reexaminare a Proiectului, atrăgând atenţia asupra anumitor prevederi problematice ale acestuia. În prezent, acesta a fost înaintat comisiilor de specialitate ale Senatului, urmând a fi analizat de acestea în luna septembrie, după vacanţa parlamentară.

Ediţia din 14.11.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Impactul Noului Cod de procedură civilă

Av. MARIUS VICENŢIU COLTUCZiarul BURSA #Consultanţă juridică / 21 februarie 2013

Potrivit noului Cod de procedură civilă, majoritatea proceselor civile vor începe la Tribunal şi nu la Judecătorii, cum se întâmpla până acum, şi se vor judeca în două faze - fond şi apel, în general fără posibilitatea de recurs la Curtea de Apel...

Când poate banca să refuze restructurarea creditului?

Av.COLTUC MARIUS / Fondator Casa de Avocatura ColtucConsultanţă juridică / 02 noiembrie 2012

De cele mai multe ori, când se solicita modificarea şi negocierea contractului, banca refuză, de aici reieşind faptul că nu se doreşte respectarea principiului egalităţii părţilor care caracterizează raporturile juridice comerciale.

Care este răspunderea juridică a domnului Sima?

Av.COLTUC MARIUS | Fondator Casa de Avocatura ColtucConsultanţă juridică / 19 octombrie 2012

Domeniul pieţei de capital este unul foarte controversat datorită noutăţii sale în ţara noastră, a tehnicităţii deosebite pe care o prezintă, dar şi a gravităţii unor infracţiuni deja comise în cadrul său. Din acest motiv, urmează să oferim unele...

Procedura de divorţ internaţional

Av. Coltuc Marius, Fondator Casa de Avocatură ColtucConsultanţă juridică / 09 iulie 2012

Din perspectiva reglementarilor Noului Cod Civil, putem reţine regula posibilităţii alegerii de către părţi, a legii incidente în cazul divorţului, convenţie care trebuie pe de o parte să fie încheiată sau modificată cel mai târziu până la data...

Românii uniţi împotriva băncilor

Av. Coltuc Marius, Fondator Casa de Avocatură ColtucConsultanţă juridică / 12 aprilie 2012

Temeiul juridic al acţiunilor în judecată a bancilor se bazează în principal pe Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori.

Riscurile pecuniare ale căsătoriei în 2012

Av. COLTUC MARIUS VICENTIU, Fondator Casa de avocatura ColtucConsultanţă juridică / 14 martie 2012

Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Civil, soţii sau viitorii soţi vor avea la dispoziţie 3 variante de regim matrimonial: comunitatea legală, separaţia de bunuri sau comunitatea convenţională.

Succesiunile în Noul Cod Civil

Av. Coltuc Marius Vicenţiu, Casa de avocatură ColtucConsultanţă juridică / 14 martie 2012

Noul Cod civil (Legea 287/2009) a intrat în vigoare, potrivit Legii 71/2011 pentru punerea în aplicare a Codului civil, de la 1 octombrie, iar efectele aplicării acestuia vor fi deosebit de complexe, existând atât modificări şi completări aduse...

Procedura insolvenţei

Consultanţă juridică / 13 februarie 2012

Insolvenţa reprezintă acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor exigibile.

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo