Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"

Corina Creţu, comisar european pentru politici regionale, a făcut un apel ieri, la Bruxelles, în cadrul unei dezbateri desfăşurate în Parlamentul European, la o colaborare foarte strânsă între Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul UE pentru un acord până în 2019 privind bugetul UE pe 2021-2027.

Domnia-sa a afirmat: "Este crucial ca cele trei instituţii să ajungă la un acord privind bugetul înaintea alegerilor parlamentare din 2019. Speranţa preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este ca bugetul să fie adoptat în timpul summit-ului UE de la Sibiu din 2019, din timpul preşedinţiei României a UE. Fac acest apel pentru că avem întârzieri în implementarea fondurilor europene în toate ţările din cauza adoptării târzii a legislaţiei. Trebuie să învăţăm din greşelile trecutului.

Este important să asigurăm o tranziţie fără probleme între actualul buget şi următorul, precum şi previzibilitate şi continuitate. Dacă nu vom avea acest acord înainte de alegeri, e foarte greu de crezut că noii-aleşi din Parlamentul European vor intra în dezbaterea bugetului. Dacă nu avem acord până în 2019, nu vom putea folosi banii prevăzuţi în buget".

Doamna Creţu a amintit că proiectul de buget pentru 2021-2027 a fost aprobat de către Comisia Europeană, aflându-se acum în dezbatere în Parlamentul European şi Consiliul UE. "Am muncit foarte mult ca să obţinem fonduri europene, să avem o politică de coeziune consistentă şi după 2021", a spus domnia-sa, menţionând: "Româ-nia se numără printre ţările care au câştigat, prin noul buget, 8% faţă de alocarea anterioară. Bătălia mea s-a încheiat, acum este în mâinile Parlamentului şi Consiliului. Am încercat să menţinem această politică de coeziune, care a fost pentru foarte multe decenii şi sper că va rămâne şi în viitor una din cele mai importamte politici ale Uniunii, care susţine regiunile europene, oraşele, în dezvoltarea lor economică şi socială".

Comisarul european a adăugat: "În perioada 2014 - 2020, dezvoltarea durabilă a fost în atenţia noastră. Au fost introduse elemente legislative noi pentru perioada post 2020, astfel încât să ne asigurăm că programele şi inves-tiţiile beneficiază de o integrare orizontală a dezvoltării durabile".

Corina Creţu a mai subliniat: "Economia UE este în redresare, ne confruntăm cu plecarea celui de-al doilea mare net contributor la bugetul UE, Marea Britanie, care a dus la scăderea per ansamblu cu 10% a fondurilor pentru politici de coeziune, însă vom beneficia de această gură de oxigen din creşterea economică din alte state şi încercăm ca şi pe viitor să eliminăm decalajele care persistă între statele membre şi în regiunile din interiorul acestora".

Conform doamnei Creţu, în noul buget pe 2021- 2027, politicile de coeziune beneficiază de 373 de miliarde de euro. "Este pentru prima oară când politica de coeziune devine principala politică europeană de dezvoltare înaintea agriculturii", a afirmat domnia-sa, adăugând: "Cred că din pers-pectiva investiţiilor vom avea capacitatea de a contribui la eliminarea decalajelor de dezvoltare. Resursele vor fi direcţionate către regiunile cu cea mai mare nevoie de investiţii pentru a recupera decalajele".

Comisarul european a menţionat că o proproţie de 80% din cele 373 de miliarde de euro vor fi direcţionate către regiunile cel mai puţin dezvoltate.

Corina Creţu: "În noua perioadă de programare bugetară, autorităţile locale vor fi mult mai implicate. Vom încuraja mai mult iniţiativele la nivel local. Am realizat că nu putem noi, de la Bruxelles, sau din alte capitale, să decidem mai bine decât autorităţile locale ce este nevoie şi care sunt investiţiile necesare în localităţi".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cine ??? Cum ??? Cînd ??? face implementarea locală ...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS