Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru politica regională despre politica de coeziune post-2020

D.I.
Fonduri Europene /

Corina Creţu (Sursa foto: Twitter)

Corina Creţu (Sursa foto: Twitter)

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a discutat viitorul politicii de coeziune în cadrul Consiliului pentru Afaceri Generale (CAG), care s-a desfăşurat astăzi, la Luxemburg, se arată într-un comunicat al Biroului de Reprezentare a Comisiei Europene în România, remis Redacţiei

Potrivit documentului, reuniunea este ultima pe teme de coeziune, programată a avea loc înainte de prezentarea de către Comisia Europeană a propunerii pentru viitorul buget UE, ce va avea loc în data de 2 mai. O propunere privind politica de coeziune post-2020 va fi anunţată ulterior prezentării proiectului de buget.

Reprezentanţii Comisiei precizează că discuţiile în cadrul CAG au fost axate pe sfera de acoperire şi priorităţile viitoare ale acestei politici. În acest context, comisarul european Corina Creţu "şi-a exprimat convingerea că Europa are nevoie de o politică de coeziune pentru toate regiunile, apreciind însă că păstrarea status quo-ului nu reprezintă o opţiune".

Oficialul european a subliniat necesitatea de "a asigura o mai mare flexibilitate pe viitor, un demers personalizat în funcţie de nevoile regionale care să includă, de exemplu, o nouă metodă de alocare şi noi indicatori, precum şi o legătură mai strânsă între politica de coeziune şi reformele structurale".

Referindu-se la priorităţile de investiţii, comisarul Creţu a declarat: "Suntem conştienţi de impactul tot mai mare pe care procesul de globalizare îl are asupra regiunilor", subliniind apoi "necesitatea de a sprijini regiunile pentru ca acestea să realizeze tranziţia industrială, să se angajeze pe calea inovării şi să investească în propriile comunităţi prin intermediul specializării inteligente".

Potrivit sursei citate, comisarul pentru politică regională a trecut în revistă, pentru miniştrii reuniţi în Consiliu, progresele înregistrate în cadrul celor şapte acţiuni de comunicare destinate să îmbunătăţească vizibilitatea politicii de coeziune, acţiuni ce au fost prezentate împreună cu comisarul Marianne Thyssen, în luna aprilie 2017.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS