Cota Germaniei în capitalul BCE va creşte, iar cea a Italiei va scădea

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Cota Germaniei în capitalul BCE va creşte, iar cea a Italiei va scădea

Cota Bundesbank (Banca Centrală a Germaniei) în capitalul Băncii Centrale Europene (BCE) ar urma să crească în dauna celei a băncilor centrale din ţările a căror economie s-a contractat, precum Italia, Spania şi Grecia, conform noii structurii a acţionariatului prezentate ieri de BCE, informează Reuters.

Cotele băncilor centrale naţionale (BCN) în cheia de capital a BCE sunt ponderate cu cotele respectivelor state membre în totalul populaţiei şi în produsul intern brut ale UE, în proporţii egale, fiind comunicate BCE de către Comisia Europeană. Dacă odată aceste ponderi aveau mai mult o valoare simbolică, în prezent au o importanţă deosebită pentru că grila de repartizare a capitalului este utilizată atunci când se împart achiziţiile de active derulate de BCE în cadrul programului său de relaxare cantitativă.

Conform noii structurii a acţionariatului dezvăluită ieri de BCE, cota Băncii Centrale a Italiei va scădea de la 12,31% la 11,8%, în timp ce cota Bundesbank va creşte de la 17,99% la 18,36% iar cea a Băncii Franţei va creşte de la 14,17% până la 14,2%, potrivit Agerpres. De asemenea, informaţiile publicate pe site-ul BCE arată că ponderea Băncii Naţionale a României în capitalul BCE va scădea de la 2,6024% până la 2,4470%.

După ultima revizuire, 16 bănci centrale vor avea o pondere mai mare în capitalul BCE iar 12 bănci centrale vor avea o pondere mai mică. Capitalul subscris al BCE rămâne neschimbat la 10.825.007.069 euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS