Moș Crăciun și-a redeschis Atelierul la Ziarul BURSA


   Dacă îl căutai pe Moș Crăciun pe 23 decembrie pentru a-ți modifica lista de cadouri, îl puteai găsi la sediul ziarului BURSA.
   Cu sania parcată corespunzător ca să nu încurce circulația, Moș Crăciun a venit cu sacul plin de cadouri și le-a împărțit celor 400 de copii care l-au așteptat cuminți la sediul nostru.
   Copiii au cântat, au dansat, și-au spus poeziile și colindele pregătite pentru Moș Crăciun, s-au pozat cu acesta, după care și-au desfăcut cadourile și au început joaca.
   Moș Crăciun, la rândul său, a fost foarte încântat de primirea de care s-a bucurat din partea copiilor și ne-a declarat că, în acest an, poate fi găsit tot la sediul ziarului BURSA.
   În parteneriat cu Asociația "Little People", am împărțit cadouri și copiilor internați în Secția de Oncopediatrie a Spitalului "Marie Currie".
   Atelierul lui Moș Crăciun de la ziarul "BURSA" le mulțumește elfilor din teritoriu care au contribuit la realizarea unor sărbători reușite pentru cei 400 de copii (Pashar Com-impex, Portorom Cosmetics, Asus, Miniblu, Borealy, Editura Rao, Okaidi, Croco, Bellagio Casa, Real, Gerocossen, Zepter Cosmetics, Tecsa, Heidi Chocolat, Rio Bucovina, Noriel, Romaqua Group, Ego Fashion, High Fashion, Sonimpex, Domeniile Săhățeni, Winero Crama, Murfatlar, Tymbark, Prenatal, TipăreșteAcasă.ro, Cielo Venezia, Automobile Bavaria, Forza Rossa, Gentlemen's Corner, Flanco, Elysee Concept, Emporio Armani, Millefiori România, Gherasos, Danone, D-Toys, Exotique, Perla Harghitei, Vel Pitar, Bebe Brands, Cotnari, Galmopan, Apidava, Neumann Key Account Management - reprezentant Beckers Bester în România, Alpin Resort Hotel Poiana Brașov). Totodată le mulțumim celor de la IKEA pentru jucăriile oferite.
   Serviciile lui Moș Crăciun au fost asigurate de Vecina.ro.

Ziarul "BURSA" a oferit cadouri copiilor de la Spitalul Fundeni
 
   Moș Crăciun a lăsat, anul trecut, la Atelierul său de la ziarul "BURSA" daruri pentru copiii bolnavi, internați în Secția de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni.
   Cadourile pentru cei 125 de micuți au fost pregătite de elfii noștri și împărțite la serbarea de Crăciun.
   Împreună cu Asociația M.A.M.E., ziarul BURSA a reușit să aducă un zâmbet, în Ajunul Crăciunului, copiilor de la Spitalul Fundeni și să îi facă să privească cu optimism și încredere spre însănătoșire.
   În timpul vizitei noastre, am avut prilejul să asis-tăm la spectacolul de Crăciun, unde copii au ascultat colinde și au urmărit demonstrații de dansuri latino. Asta, până l-au zărit pe Moș Crăciun, care i-a chemat pentru a le împărți cadourile mult așteptate.

Mulțumiri din partea Asociației M.A.M.E. și a copiilor bolnavi din Spitalul Fundeni
   Încep prin a vă mulțumi în numele copiilor bolnavi internați în Spitalul Fundeni, pentru sprijinul oferit la realizarea evenimentului din data de 22 decembrie 2011, pe care Asociația M.A.M.E. l-a organizat cu ajutorul vostru și al celor care au răspuns pozitiv apelului nostru.
   Scopul acestei acțiuni a fost acela de a le dis-trage micilor pacienți atenția de la tratament, durere și boală, cunoscut fiind faptul că un impact psihologic pozitiv are rol major în terapie.
   Vă spun sincer că, deși avem experiență, fiind de aproximativ trei ani în mijlocul acestor micuți pacienți, nu am scăpat de emoții. De fiecare dată, trăirile și sentimentele sunt extrem de intense și de neuitat, pentru noi, echipa Asociației M.A.M.E.
   M-am bucurat nespus de mult să văd mămicile cum își priveau copiii, care, deși bolnavi de cancer, radiau de bucurie. Copiii au cântat, au dansat, au aplaudat și au uitat pentru câteva ore de boală, de spital... de durere.
   A fost cel mai reușit spectacol de acest fel care s-a organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă în Secția de pediatrie a Spitalului Fundeni, ne-au mărturisit părinții copiilor și personalul medical.
   La sfârșitul spectacolului, Moș Crăciun le-a împărțit daruri. Mulțumită implicării dumneavoastră, a donației de produse pe care ați făcut-o și mulțumită altor persoane cu suflet mare, am reușit să pregătim pentru acești copii, 120 de pachete cu jucării, cărți, produse de igienă, dulciuri și alte lucruri.
   De asemenea, mulțumită celor care au donat bani, Asociația M.A.M.E. a reușit să doteze secția de pediatrie a spitalului Fundeni cu:
   - cinci televizoare tip LCD noi (două - marca LG - cu diagonala de 32 de inci și trei - marca Samsung - cu diagonala de 19 inci) care vor fi montate pe holurile celor două etaje ce compun secția și în cele două camere de recoltat analize;
   - patru calculatoare performante (un laptop Acer Aspire diagonala de 15 inci și trei desk-top-uri cu monitoare de 19 inci) ce vor fi montate în camera de joacă.
   Spectacolul, Moș Crăciun, darurile primite și surprizele, toate acestea au avut un impact deosebit asupra copiilor, părinților cât și a noastră, a tuturor celor prezenți la eveniment.
   Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul oferit și sperăm să vă avem alături și cu alte ocazii în care, prin efortul nostru comun, să oferim copiilor bolnavi bucurie, speranță și certitudinea că cei din jur nu i-au uitat.
   Vă doresc din toata inima, dvs. și tuturor celor care fac parte din Grupul de Presă BURSA, să aveți sărbători fericite, sănătate și multe bucurii, alături de cei dragi!
   MARIA CULESCU, Președinte ASOCIAȚIA M.A.M.E.

"Elfii" de la Ziarul "BURSA"
 
   Moș Crăciun a avut, ca în fiecare an, ajutoare de bază la ziarul "BURSA".
   Înarmată corespunzător, cu hârtie colorată, lipici, scotch, foarfece, cutii, dar, mai ales, voie bună și forță de muncă, echipa de elfi a ziarului "BURSA" a împachetat, în timp record, cele 400 de cadouri lăsate de Moș Crăciun.
   O sarcină cu adevărat dificilă s-a dovedit a fi găsirea unui spațiu suficient de mare pentru depozitarea darurilor, dar și deplasarea și aranjarea acestora, care au echivalat cu veritabile exerciții la sală.
   Elfii nu au precupețit niciun efort, știind ce răsplată extraordinară îi așteaptă la final: zâmbetele și satis-facția a sute de copii. Mulțumit de ajutoarele sale și încântat de colindele micuților, Moșul a promis să mai vină la "BURSA" și în 2012, chiar dacă criza ar putea să continue.
   
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Strategia Naţională Anticorupţie, 14:47
UPDATE
     * ACTUALIZARE 16:06 Olguța Vasilescu, despre dosarul lui Ionel Arsene: "Un nou abuz al DNA împotriva unui lider PSD!"
     Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, spune că decizia de punere în libertatea a președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, este una normală și susține că dosarul acestuia este o "mizerie", " un nou abuz al DNA împotriva unui lider PSD", potrivit News.ro.
     --------
     Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, a fost plasat, astăzi, sub control judiciar, pentru trafic de influență, printr-o decizie a magistraților Tribunalului Bacău, potrivit Agerpres.  click să citești tot articolul
Politică, 17:29
LUDOVIC ORBAN:
     Emiterea Ordinului ANAF nr. 4140/2017 din data de 29 decembrie 2017 reprezintă o sfidare și o bătaie de joc la adresa a peste 600 de mii de români, care au descoperit după sărbători că au noi obligații fiscale într-o lună de zile, a declarat Ludovic Orban, potrivit unui comunicat de presă remis Redacției.  click să citești tot articolul
Companii-Afaceri, 17:13
     Producătorul de energie Nuclearelectrica (SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunțat că duminică, începând cu ora 07:30, va reduce cu 27% (circa 200 MWh) puterea Unității 2 "în vederea asigurarii condițiilor de lucru pentru remedierea unui defect incipient la unul din sistemele de proces ale părții clasice a Unității 2.  click să citești tot articolul
Internaţional, 16:57
     Principalii indici bursieri de pe Wall Street, SUA, au deschis ședința de tranzacționare de astăzi în creștere.  click să citești tot articolul
Macroeconomie, 16:50
      Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat astăzi că a colectat 214,95 miliarde lei în 2017 și a realizat programul prevăzut de legea bugetului, în condițiile în care planul de încasări pentru anul trecut a fost de 214,37 miliarde lei, potrivit News.ro  click să citești tot articolul
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
19.01.2018
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a ieșit în evidență, în ședința de tranzacționare de ieri, prin volumul mare înregistrat de acțiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), de...  click să citești tot articolul
19.01.2018
BURSELE DIN LUME / DATORITĂ REZULTATELOR COMPANIILOR
     Acțiunile de pe piețele din Europa au crescut ușor ieri, după recordurile consemnate în ziua anterioară pe Wall Street. Sectorul tehnologic a avut cele mai importante câștiguri, în baza...  click să citești tot articolul
18.01.2018
BVB
     * Deal de peste 9 milioane de lei cu titluri "Banca Transilvania"
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a ieșit în evidență, în ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii, printr-o evoluție pozitivă atât în ceea ce privește cotațiile...  click să citești tot articolul
18.01.2018
BURSELE DIN LUME
     Titlurile societăților listate în Europa au scăzut ieri, după ce companii printre care "Burberry Group" Plc și "Skanska" AB au raportat rezultate financiare dezamăgitoare.  click să citești tot articolul
17.01.2018
BVB
     * Transferuri de 10,5 milioane de lei cu acțiuni "Banca Transilvania"
       Volumul înregistrat în cea de-a doua ședință de tranzacționare a săptămânii a fost de 38,87 de milioane de lei, peste cel din ședința precedentă, de 28,5 milioane de lei, dar sub valoarea medie...  click să citești tot articolul
17.01.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, exportatorii din regiune fiind impulsionați de deprecierea euro.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 19 ianuarie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
3.0446
2.3834
3.0592
3.9727
0.1834
0.6259
0.2144
4.6614
5.2814
1.5077
3.4322
0.2250
0.4843
1.1167
0.0671
0.4742
1.0030
3.7984
0.3121
1.1846
0.5937
0.0596
0.3565
0.2042
2.7707
0.0393
0.1323
1.0341
0.6265
0.1191
163.0820
5.4816
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
18.01.2018
AFTER THE ROW CONCERNING THE AMENDMENT OF THE REFERENCE FOR THE NATURAL GAS ROYALTY
     * Liberal senator Daniel Zamfir accused former prime-minister Mihai Tudose of sacking ANRM president Gigi Dragomir, for issuing an order which updated the methodology for the calculation of the royalty for natural gas, to match the market price
       The Romanian Association for Oil Exploration and Production (ROPEPCA) yesterday denied, in a press release, the "grave and unjustified" accusations made against the Romanian producers of natural gas, "accusations which concern the alleged insufficient payment of natural gas royalties", which it says are "being discussed in public increasingly often".  click here to read the entire article
17.01.2018
     The first hike of the policy rate in the last ten years, by 0.25 percentage points, is too small and has come too late to have a significant effect on inflationary expectations.  click here to read the entire article
17.01.2018
     Unless something happens to cause us to hurry, by this Friday, or by Monday-Tuesday at the latest, we will be able to say: "Now we've seen everything!" For a historic first time, Romania will have a woman as a prime-minister!  click here to read the entire article
10.01.2018
     * Sources: Dan Pazara is leaving together with Mariana Gheorghe
     * Christina Verchere has been appointed for the remaining part of Mariana Gheorghe's term, namely until April 16th, 2019
       The Supervisory Board of OMV Petrom yesterday appointed Christina Verchere as president of the Directorate and CEO of OMV Petrom, replacing Mariana Gheorghe.  click here to read the entire article
20.12.2017
     The red spot on the white paper becomes greenish, but maintains it's shape, when you move your eyes to the empty part.  click here to read the entire article
19.12.2017
     Approximately 700 magistrates from several courts and prosecutor offices in the country have gathered yesterday on the steps of the Bucharest Court of Appeal.  click here to read the entire article
18.12.2017
     * The Secretary General of the European Federation of Journalists has pledged to support with all his strength, the efforts of FAIR-MediaSind to halt the politicians' attacks on the independence of Romanian journalists
       The political assault on the freedom of the press in Romania, through the amendment of the laws of justice by the coalition in power, was one of the main issues today in the meeting of the Social Dialog Commission of the European Commission, which was attended, on behalf of Romania, Leonard Pădureț, president of the FAIR - MediaSind Culture and Mass Media Federation, together with executive president Cristi Godinac.  click here to read the entire article
14.12.2017
EXCLUSIVE:
     * "We need real and rational policy from the international community and not political tricks"
     * (Interview with his Excellency, Mr. Fuad Kokaly, the Ambassador of Palestine in Bucharest)
       The UN stated it was "extremely concerned over the risks of a violent escalation of the situation" after the decision of Donald Trump to unilaterally recognize Jerusalem as the capital of Israel, in a reunion of the Security Council in which the United States have appeared more isolated than ever, according to AFP.  click here to read the entire article
12.12.2017
AFTER BEING INVESTIGATED BY THE TAX ADMINISTRATION AND THE ANPC, BANKS GET INVESTIGATED BY THE COMPETITION COUNCIL
     * Chirițoiu: "We suspect an exchange of sensitive information on the banking market"
     * Dan Suciu, NBR: "The audits of the Competition Council can't be a reason for panic whatsoever"
     * Unannounced audit at Finmedia
     * The investigated institutions are at risk of being fined 10% of their turnover
     * Vasilescu: "The NBR has nothing to do with these investigations"
       The financial banking system seems to be the focus of most of the investigation entities. After being audited by the National Tax Administration Agency (ANAF) and by the National Consumer Protection Authority (ANPC), some of the banks which operate in Romania have also been investigated by the Competition Council (CC).  click here to read the entire article
11.12.2017
THE COURT RULED THAT SOME CONTRACTS CONCLUDED BY CELL PHONE COMPANIES INCLUDE ABUSIVE CLAUSES
     * The Bucharest Court of Appeal Bucharest yesterday ruled that RCS&RDS has abusive clauses in its contracts
     * The ANPC has also won the initial lawsuit against Telekom România
     * Vodafone has lost the case in the court of last instance against the ANPC
       The Courts have decided that some contracts concluded by the telephony companies contain abusive clauses. The Court rulings were rendered last year, as well as in 2016, but the argumentations have been formulated relatively recently.  click here to read the entire article
08.12.2017
     The hope of an accession as quick as possible by Romania to the Eurozone was dealt a heavy blow precisely on the National Day.  click here to read the entire article
06.12.2017
AFTER THE DRAFT HAD BEEN PUBLISHED IN OCTOBER
     * Gheorghe Șimon: "The royalties law will be voted in the Parliament in February next year"
     * Ministry of the Economy: "We will establish royalties which are fair both for the state as well as for the business sector"
     * Daniel Cătălin Zamfir, PNL: "I found out that there are companies that have never, take note, never paid even one leu in royalties to the Romanian state, even though they have been exploiting resources for over 20 years"
     * Last year, the Court of Auditors announced that Romania lost 1.4 billion dollars, because the ANRM established the oil royalties in a flawed manner
       The entire legislative package concerning the regulation of the system for the regulation of the mineral, oil and hydromineral resources will be revised and will be voted in the Parliament in February next year, Economics minister, Gheorghe Șimon, announced yesterday, after the debates of the Economic, Industries and Services Commission of the Senate.  click here to read the entire article
28.11.2017
AFTER THE TRANSACTION BETWEEN BANCA TRANSILVANIA AND BANCPOST
     * Customers with borrowers in CHF from Bancpost are waiting for a conversion program with a discount
       After moving to second spot last year in the domestic banking system, through the acquisition of Volksbank, Banca Transilvania (BT) ends up on equal footing with BCR, taking over Bancpost, from Greek group Eurobank.  click here to read the entire article
27.11.2017
     * MAKE, BURSA: "I want the new CEO of the BSE to participate in the drafting of a new strategy for the development of capital market"
       On Thursday night, "BURSA" received the Award for the promoting of high standards of corporate governance on the capital market, as part of the 2017 Capital Market Awards Gala, organized by the Association of Brokers.  click here to read the entire article
24.11.2017
     * Ciprian Păltineanu and Adrian Tănase, scheduled for meetings with the board
     * Both candidates seem to be closet o the group in the shareholder structure of the BSE
     * George Butunoiu is in charge of recruitment
     * The waiting list may include a few foreigners, including former BRD executive Jacek Panczyk
       According to some market sources, banker Ciprian Păltineanu and Adrian Tănase, Chief Investment Officer at NN Pensii România, will hold interviews in the beginning of next week with the Board of the BSE, after Ludwik Sobolewski's term expired in the summer.  click here to read the entire article
.