Moș Crăciun și-a redeschis Atelierul la Ziarul BURSA


   Dacă îl căutai pe Moș Crăciun pe 23 decembrie pentru a-ți modifica lista de cadouri, îl puteai găsi la sediul ziarului BURSA.
   Cu sania parcată corespunzător ca să nu încurce circulația, Moș Crăciun a venit cu sacul plin de cadouri și le-a împărțit celor 400 de copii care l-au așteptat cuminți la sediul nostru.
   Copiii au cântat, au dansat, și-au spus poeziile și colindele pregătite pentru Moș Crăciun, s-au pozat cu acesta, după care și-au desfăcut cadourile și au început joaca.
   Moș Crăciun, la rândul său, a fost foarte încântat de primirea de care s-a bucurat din partea copiilor și ne-a declarat că, în acest an, poate fi găsit tot la sediul ziarului BURSA.
   În parteneriat cu Asociația "Little People", am împărțit cadouri și copiilor internați în Secția de Oncopediatrie a Spitalului "Marie Currie".
   Atelierul lui Moș Crăciun de la ziarul "BURSA" le mulțumește elfilor din teritoriu care au contribuit la realizarea unor sărbători reușite pentru cei 400 de copii (Pashar Com-impex, Portorom Cosmetics, Asus, Miniblu, Borealy, Editura Rao, Okaidi, Croco, Bellagio Casa, Real, Gerocossen, Zepter Cosmetics, Tecsa, Heidi Chocolat, Rio Bucovina, Noriel, Romaqua Group, Ego Fashion, High Fashion, Sonimpex, Domeniile Săhățeni, Winero Crama, Murfatlar, Tymbark, Prenatal, TipăreșteAcasă.ro, Cielo Venezia, Automobile Bavaria, Forza Rossa, Gentlemen's Corner, Flanco, Elysee Concept, Emporio Armani, Millefiori România, Gherasos, Danone, D-Toys, Exotique, Perla Harghitei, Vel Pitar, Bebe Brands, Cotnari, Galmopan, Apidava, Neumann Key Account Management - reprezentant Beckers Bester în România, Alpin Resort Hotel Poiana Brașov). Totodată le mulțumim celor de la IKEA pentru jucăriile oferite.
   Serviciile lui Moș Crăciun au fost asigurate de Vecina.ro.

Ziarul "BURSA" a oferit cadouri copiilor de la Spitalul Fundeni
 
   Moș Crăciun a lăsat, anul trecut, la Atelierul său de la ziarul "BURSA" daruri pentru copiii bolnavi, internați în Secția de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni.
   Cadourile pentru cei 125 de micuți au fost pregătite de elfii noștri și împărțite la serbarea de Crăciun.
   Împreună cu Asociația M.A.M.E., ziarul BURSA a reușit să aducă un zâmbet, în Ajunul Crăciunului, copiilor de la Spitalul Fundeni și să îi facă să privească cu optimism și încredere spre însănătoșire.
   În timpul vizitei noastre, am avut prilejul să asis-tăm la spectacolul de Crăciun, unde copii au ascultat colinde și au urmărit demonstrații de dansuri latino. Asta, până l-au zărit pe Moș Crăciun, care i-a chemat pentru a le împărți cadourile mult așteptate.

Mulțumiri din partea Asociației M.A.M.E. și a copiilor bolnavi din Spitalul Fundeni
   Încep prin a vă mulțumi în numele copiilor bolnavi internați în Spitalul Fundeni, pentru sprijinul oferit la realizarea evenimentului din data de 22 decembrie 2011, pe care Asociația M.A.M.E. l-a organizat cu ajutorul vostru și al celor care au răspuns pozitiv apelului nostru.
   Scopul acestei acțiuni a fost acela de a le dis-trage micilor pacienți atenția de la tratament, durere și boală, cunoscut fiind faptul că un impact psihologic pozitiv are rol major în terapie.
   Vă spun sincer că, deși avem experiență, fiind de aproximativ trei ani în mijlocul acestor micuți pacienți, nu am scăpat de emoții. De fiecare dată, trăirile și sentimentele sunt extrem de intense și de neuitat, pentru noi, echipa Asociației M.A.M.E.
   M-am bucurat nespus de mult să văd mămicile cum își priveau copiii, care, deși bolnavi de cancer, radiau de bucurie. Copiii au cântat, au dansat, au aplaudat și au uitat pentru câteva ore de boală, de spital... de durere.
   A fost cel mai reușit spectacol de acest fel care s-a organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă în Secția de pediatrie a Spitalului Fundeni, ne-au mărturisit părinții copiilor și personalul medical.
   La sfârșitul spectacolului, Moș Crăciun le-a împărțit daruri. Mulțumită implicării dumneavoastră, a donației de produse pe care ați făcut-o și mulțumită altor persoane cu suflet mare, am reușit să pregătim pentru acești copii, 120 de pachete cu jucării, cărți, produse de igienă, dulciuri și alte lucruri.
   De asemenea, mulțumită celor care au donat bani, Asociația M.A.M.E. a reușit să doteze secția de pediatrie a spitalului Fundeni cu:
   - cinci televizoare tip LCD noi (două - marca LG - cu diagonala de 32 de inci și trei - marca Samsung - cu diagonala de 19 inci) care vor fi montate pe holurile celor două etaje ce compun secția și în cele două camere de recoltat analize;
   - patru calculatoare performante (un laptop Acer Aspire diagonala de 15 inci și trei desk-top-uri cu monitoare de 19 inci) ce vor fi montate în camera de joacă.
   Spectacolul, Moș Crăciun, darurile primite și surprizele, toate acestea au avut un impact deosebit asupra copiilor, părinților cât și a noastră, a tuturor celor prezenți la eveniment.
   Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul oferit și sperăm să vă avem alături și cu alte ocazii în care, prin efortul nostru comun, să oferim copiilor bolnavi bucurie, speranță și certitudinea că cei din jur nu i-au uitat.
   Vă doresc din toata inima, dvs. și tuturor celor care fac parte din Grupul de Presă BURSA, să aveți sărbători fericite, sănătate și multe bucurii, alături de cei dragi!
   MARIA CULESCU, Președinte ASOCIAȚIA M.A.M.E.

"Elfii" de la Ziarul "BURSA"
 
   Moș Crăciun a avut, ca în fiecare an, ajutoare de bază la ziarul "BURSA".
   Înarmată corespunzător, cu hârtie colorată, lipici, scotch, foarfece, cutii, dar, mai ales, voie bună și forță de muncă, echipa de elfi a ziarului "BURSA" a împachetat, în timp record, cele 400 de cadouri lăsate de Moș Crăciun.
   O sarcină cu adevărat dificilă s-a dovedit a fi găsirea unui spațiu suficient de mare pentru depozitarea darurilor, dar și deplasarea și aranjarea acestora, care au echivalat cu veritabile exerciții la sală.
   Elfii nu au precupețit niciun efort, știind ce răsplată extraordinară îi așteaptă la final: zâmbetele și satis-facția a sute de copii. Mulțumit de ajutoarele sale și încântat de colindele micuților, Moșul a promis să mai vină la "BURSA" și în 2012, chiar dacă criza ar putea să continue.
   
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
16.07.2018
BVB
     * Avans de 0,27% pentru BET-NG
     
     Ultima ședință de tranzacționare a săptămânii de la Bursa de Valori București (BVB) s-a încheiat în teritoriul pozitiv din punctul de vedere al cotațiilor, opt...  click să citești tot articolul
16.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Piețele europene au urmat un curs pozitiv vineri, în condițiile în care investitorii și-au îndreptat atenția către rezultatele financiare anunțate de băncile din SUA.  click să citești tot articolul
13.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile societăților listate la bursele europene au înregistrat, ieri, o ușoară redresare față de ziua anterioară, când investitorii aveau temeri legate de escaladarea războiului comercial dintre...  click să citești tot articolul
13.07.2018
BVB
     * BET-BK, singurul indice în scădere
     
     Volumul de tranzacționare înregistrat, în penultima ședință de tranzacționare a săptămânii, a fost de 16,19 milioane de lei, atât sub cel din ședința...  click să citești tot articolul
12.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile tranzacționate la bursele din Europa au scăzut semnificativ ieri, pe fondul escaladării războiului comercial dintre SUA și China.  click să citești tot articolul
12.07.2018
BVB
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat un volum de tranzacționare de 64,27 milioane de lei, în ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii, peste cel din ședința...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 13 iulie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9568
2.3821
3.0381
3.9900
0.1797
0.6249
0.2239
4.6589
5.2601
1.4350
3.5602
0.2397
0.4912
1.0764
0.0643
0.4492
0.8249
4.0064
0.2999
1.0319
0.5979
0.0585
0.3539
0.2103
2.6998
0.0395
0.1528
1.0907
0.6298
0.1202
159.9299
5.6195
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
09.07.2018
FOOTBALL AND MONEY
     Cristiano Ronaldo (33 years old) had several hits over the last few days, even though in the final tournament of the World Championship he failed to exceed expectations, as Portugal was eliminated in the round of eight.  click here to read the entire article
05.07.2018
     The world is intensely preparing for a water crisis, the most important resource for human life. The signs, on a continental and global level, that there is a water problem are increasingly clear.  click here to read the entire article
02.07.2018
     The Bursa Construcțiilor magazine, published by the BURSA press group, has taken the first step in the third decade of existence and has awarded, in this year's Gala, no fewer than 20 awards of excellence, to some of the most important associations in the sector, as well as to companies that have stood out through their activity.  click here to read the entire article
27.06.2018
A VOTE FOR AN UNFORGETTABLE SUMMER
     In the plenum joint meeting of the Chamber of Deputies and the Senate, which will be held today starting at 14:00, will be debated and put up for vote the vote of no-confidence against the government submitted by 152 members of the opposition.
     The document which incriminates the failures of the Dăncilă government has been read in the Parliament on Monday, June 25th.  click here to read the entire article
25.06.2018
     Even without the court ruling rendered in first instance by the High Court of Cassation and Justice in the lawsuit of the fictitious hiring at the Child Protection Department of Teleorman the focus on getting all the institutional levers under the - informal, but all the more important - authority of Liviu Dragnea. But, after his conviction on June 21, this trend will speed up. But only through this kind of concentration of power can the president of the Chamber of Deputies hope to change not only the balance of power - which is already favorable to him, even though nothing is final in politics -, but the legislation based on which he has been sentenced, so that he gets exonerated of any legal responsibility. Or, when the powers of the state are concentrated in the hands of one man, democracy, even though it may be only a façade, moves aside to be replaced by autocracy. And in Romania, the temptation of autocracy, hidden under the veil of illiberalism, is more powerful than it has ever been, after the fall of communism. Could this be just an accident owed to the meteoric apparition of Liviu Dragnea?  click here to read the entire article
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
03.05.2018
     President Klaus Iohannis has announced that he has decided to send to the Constitutional Court the laws on the judicial system, but also to the Venice Commission. The president has issued a call to the CCR not to hurry and to work with the European entity, saying that after the Constitutional Court gets to issue an opinion on the new laws, a new analysis of the laws will be conducted and it will be decided then if a new reexamination of the three laws in the Parliament will be needed.  click here to read the entire article
.