Apanova
Moș Crăciun și-a redeschis Atelierul la Ziarul BURSA


   Dacă îl căutai pe Moș Crăciun pe 23 decembrie pentru a-ți modifica lista de cadouri, îl puteai găsi la sediul ziarului BURSA.
   Cu sania parcată corespunzător ca să nu încurce circulația, Moș Crăciun a venit cu sacul plin de cadouri și le-a împărțit celor 400 de copii care l-au așteptat cuminți la sediul nostru.
   Copiii au cântat, au dansat, și-au spus poeziile și colindele pregătite pentru Moș Crăciun, s-au pozat cu acesta, după care și-au desfăcut cadourile și au început joaca.
   Moș Crăciun, la rândul său, a fost foarte încântat de primirea de care s-a bucurat din partea copiilor și ne-a declarat că, în acest an, poate fi găsit tot la sediul ziarului BURSA.
   În parteneriat cu Asociația "Little People", am împărțit cadouri și copiilor internați în Secția de Oncopediatrie a Spitalului "Marie Currie".
   Atelierul lui Moș Crăciun de la ziarul "BURSA" le mulțumește elfilor din teritoriu care au contribuit la realizarea unor sărbători reușite pentru cei 400 de copii (Pashar Com-impex, Portorom Cosmetics, Asus, Miniblu, Borealy, Editura Rao, Okaidi, Croco, Bellagio Casa, Real, Gerocossen, Zepter Cosmetics, Tecsa, Heidi Chocolat, Rio Bucovina, Noriel, Romaqua Group, Ego Fashion, High Fashion, Sonimpex, Domeniile Săhățeni, Winero Crama, Murfatlar, Tymbark, Prenatal, TipăreșteAcasă.ro, Cielo Venezia, Automobile Bavaria, Forza Rossa, Gentlemen's Corner, Flanco, Elysee Concept, Emporio Armani, Millefiori România, Gherasos, Danone, D-Toys, Exotique, Perla Harghitei, Vel Pitar, Bebe Brands, Cotnari, Galmopan, Apidava, Neumann Key Account Management - reprezentant Beckers Bester în România, Alpin Resort Hotel Poiana Brașov). Totodată le mulțumim celor de la IKEA pentru jucăriile oferite.
   Serviciile lui Moș Crăciun au fost asigurate de Vecina.ro.

Ziarul "BURSA" a oferit cadouri copiilor de la Spitalul Fundeni
 
   Moș Crăciun a lăsat, anul trecut, la Atelierul său de la ziarul "BURSA" daruri pentru copiii bolnavi, internați în Secția de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni.
   Cadourile pentru cei 125 de micuți au fost pregătite de elfii noștri și împărțite la serbarea de Crăciun.
   Împreună cu Asociația M.A.M.E., ziarul BURSA a reușit să aducă un zâmbet, în Ajunul Crăciunului, copiilor de la Spitalul Fundeni și să îi facă să privească cu optimism și încredere spre însănătoșire.
   În timpul vizitei noastre, am avut prilejul să asis-tăm la spectacolul de Crăciun, unde copii au ascultat colinde și au urmărit demonstrații de dansuri latino. Asta, până l-au zărit pe Moș Crăciun, care i-a chemat pentru a le împărți cadourile mult așteptate.

Mulțumiri din partea Asociației M.A.M.E. și a copiilor bolnavi din Spitalul Fundeni
   Încep prin a vă mulțumi în numele copiilor bolnavi internați în Spitalul Fundeni, pentru sprijinul oferit la realizarea evenimentului din data de 22 decembrie 2011, pe care Asociația M.A.M.E. l-a organizat cu ajutorul vostru și al celor care au răspuns pozitiv apelului nostru.
   Scopul acestei acțiuni a fost acela de a le dis-trage micilor pacienți atenția de la tratament, durere și boală, cunoscut fiind faptul că un impact psihologic pozitiv are rol major în terapie.
   Vă spun sincer că, deși avem experiență, fiind de aproximativ trei ani în mijlocul acestor micuți pacienți, nu am scăpat de emoții. De fiecare dată, trăirile și sentimentele sunt extrem de intense și de neuitat, pentru noi, echipa Asociației M.A.M.E.
   M-am bucurat nespus de mult să văd mămicile cum își priveau copiii, care, deși bolnavi de cancer, radiau de bucurie. Copiii au cântat, au dansat, au aplaudat și au uitat pentru câteva ore de boală, de spital... de durere.
   A fost cel mai reușit spectacol de acest fel care s-a organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă în Secția de pediatrie a Spitalului Fundeni, ne-au mărturisit părinții copiilor și personalul medical.
   La sfârșitul spectacolului, Moș Crăciun le-a împărțit daruri. Mulțumită implicării dumneavoastră, a donației de produse pe care ați făcut-o și mulțumită altor persoane cu suflet mare, am reușit să pregătim pentru acești copii, 120 de pachete cu jucării, cărți, produse de igienă, dulciuri și alte lucruri.
   De asemenea, mulțumită celor care au donat bani, Asociația M.A.M.E. a reușit să doteze secția de pediatrie a spitalului Fundeni cu:
   - cinci televizoare tip LCD noi (două - marca LG - cu diagonala de 32 de inci și trei - marca Samsung - cu diagonala de 19 inci) care vor fi montate pe holurile celor două etaje ce compun secția și în cele două camere de recoltat analize;
   - patru calculatoare performante (un laptop Acer Aspire diagonala de 15 inci și trei desk-top-uri cu monitoare de 19 inci) ce vor fi montate în camera de joacă.
   Spectacolul, Moș Crăciun, darurile primite și surprizele, toate acestea au avut un impact deosebit asupra copiilor, părinților cât și a noastră, a tuturor celor prezenți la eveniment.
   Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul oferit și sperăm să vă avem alături și cu alte ocazii în care, prin efortul nostru comun, să oferim copiilor bolnavi bucurie, speranță și certitudinea că cei din jur nu i-au uitat.
   Vă doresc din toata inima, dvs. și tuturor celor care fac parte din Grupul de Presă BURSA, să aveți sărbători fericite, sănătate și multe bucurii, alături de cei dragi!
   MARIA CULESCU, Președinte ASOCIAȚIA M.A.M.E.

"Elfii" de la Ziarul "BURSA"
 
   Moș Crăciun a avut, ca în fiecare an, ajutoare de bază la ziarul "BURSA".
   Înarmată corespunzător, cu hârtie colorată, lipici, scotch, foarfece, cutii, dar, mai ales, voie bună și forță de muncă, echipa de elfi a ziarului "BURSA" a împachetat, în timp record, cele 400 de cadouri lăsate de Moș Crăciun.
   O sarcină cu adevărat dificilă s-a dovedit a fi găsirea unui spațiu suficient de mare pentru depozitarea darurilor, dar și deplasarea și aranjarea acestora, care au echivalat cu veritabile exerciții la sală.
   Elfii nu au precupețit niciun efort, știind ce răsplată extraordinară îi așteaptă la final: zâmbetele și satis-facția a sute de copii. Mulțumit de ajutoarele sale și încântat de colindele micuților, Moșul a promis să mai vină la "BURSA" și în 2012, chiar dacă criza ar putea să continue.
   
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
26.04.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, investitorii fiind mai interesați de titlurile de stat americane - datorită randamentelor - decât de acțiuni.  click să citești tot articolul
26.04.2018
BVB
     Rulajul înregistrat în ședința de ieri a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 61,08 milioane de lei (13,14 milioane de euro), circa o treime din valoarea tranzacționată fiind realizată cu...  click să citești tot articolul
25.04.2018
BVB
     * Dragoș Mesaroș, Goldring: "Dacă BET reușește să construiască un suport în zona nivelului de 9.000 de puncte, există șanse importante ca indicele să continue să urce"
     
     Piața...  click să citești tot articolul
25.04.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au fluctuat ieri, investitorii din regiune fiind atenți la rezultatele financiare anunțate de companii.  click să citești tot articolul
24.04.2018
BVB
     Bursa de Valori București (BVB) a avut parte de un debut de săptămână pozitiv din punctul de vedere al cotațiilor, toți indicii încheind ședința de tranzacționare de ieri în creștere.  click să citești tot articolul
24.04.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au urmat un curs pozitiv în a doua parte a zilei de ieri, pe fondul unor date mixte privind economia regiunii.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 25 aprilie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8872
2.3762
2.9606
3.8777
0.1826
0.6240
0.2150
4.6474
5.3147
1.4856
3.4903
0.2308
0.4800
1.1024
0.0617
0.4459
0.9335
3.8065
0.3054
1.0960
0.6024
0.0570
0.3523
0.2012
2.7010
0.0393
0.1448
1.0364
0.6263
0.1207
162.1320
5.4996
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
25.04.2018
DEPUTY PRIME-MINISTER VIOREL ȘTEFAN:
     * Bogdan Chirițoiu: "The European Commission will force the future buyer of Sidex Galați to increase the output of steel"
     ArcelorMittal may only sell the Galați metallurgic plant with the explicit agreement of the Romanian state, and the European Commission will ensure that the output of the plant will increase after the transaction, deputy prime-minister Viorel Ștefan said yesterday, in a conference on the issue of major industrial energy consumers.  click here to read the entire article
20.04.2018
     * "Iliescu on trial for all the bloodshed!" was one of the powerful slogans of the University Square, as well as "Iliescu - KGB, go back to the USSR!".
     We, who had organized the marathon protest of the century, knew who Ion Iliescu was, as the rest of the Romanian people took a long time to catch on, even Brucan was wrong in his estimate that the much maligned "stupid people" would take two decades to "awake".  click here to read the entire article
16.04.2018
     * - The Syrian gas attack did not exist, the American missiles were brought down, then where are the dead coming from?!
     * - It is enough to tell Syrians that they are attacked and killing each other?
     Friday, Syria was attacked by war attacks, in which a warship of the United Nations which operate in the Red Sea (according to the American officials), American B-1 bombers, four British Royal Tornado GR4 aircraft (which fired Storm Shadow missiles) and French Rafale jets.  click here to read the entire article
12.04.2018
     New Delhi, March 4th, 2017 - I am in the garden of the Royal Plaza hotel, sitting next to the table of a group of Indians, probably Hindus, two women in colorful saris and two men, all of them in their fifties. They are checking me out, I catch them doing it a few times. A Romanian manea, with heavy Indian influences starts playing from the speakers, I am surprised, I start laughing.  click here to read the entire article
02.04.2018
FOR THE FIRST TIME AFTER THE LOSS OF 2.6 BILLION LEI OF 2014
     The Romanian Commercial Bank (BCR) has proposed to shareholders the distribution of dividends of 228.12 million lei, out of the profit of 570 million lei, for last year, this being the first year with such an item on the agenda of the General Shareholder Meeting, after the huge loss of 2014, of 2.6 billion lei, caused by the high provisions and the sale of non-performing loans.  click here to read the entire article
30.03.2018
     The website of the National Bank of Romania still includes the statement that its monetary policy strategy is the direct targeting of inflation.  click here to read the entire article
28.03.2018
     No investor has expressed interest in the privatization of the "Sanevit 2003" disposable syringes factory of Arad, as part of the last procedure initiated by the Ministry of the Economy, which took over the company in 2012 to save ut from bankruptcy, but since then, several attempts at privatization have failed, and since 2013 the plant hasn't manufactured anything, according to News.ro.  click here to read the entire article
27.03.2018
ALEXANDRU BOTEZ, ELECTRICA SHAREHOLDER:
     * The Ministry of Energy has requested the election of a new Board of Directors, even though the current management was elected in October, for a four-year term
     * The company's directors are entitled to compensation in the event of their unjustified dismissal
     * Challenges in court concerning the prior elections would remain groundless
       The proposal of the Ministry of Energy that the shareholders of Electrica (EL) decide, in the General Shareholder Meeting of April 27th, the election of the members of the Board of Directors, through the cumulative vote method, for a term of four years, even though the current directors were elected in October 2017, also for four years, has caused discontent among some shareholders.  click here to read the entire article
22.03.2018
     "The markets are turning into the markets' greatest enemy", wrote an analyst of Goldman Sachs in a note addressed to its customers, according to an article by Bloomberg, and the jump in the VIX volatility index last month "is a symptom of the financial fragility".  click here to read the entire article
19.03.2018
AS SHAREHOLDER,
     * The president of the Association of Brokers has taken the matter to the County Court of Cluj, to address the capital reduction of 2014 and the subsequent decisions of the company
     * Liviu Stoleru, CEO of Cemacon, told us on Thursday, that "no notification has been received from the company concerning such a topic"
     * The case was recorded on Friday, with the County Court of Cluj
     * BCR sold to BOF for 2 Euros the non-performing loans of 16.5 million Euros of "Cemacon" and "Ambient"
       * UPDATE 15.45 "Cemacon" confirms the lawsuit brought by Dan Paul
     "Cemacon" today sent the Bucharest Stock Exchange, a report whereby it confirms the existence of the lawsuit brought by Dan Paul, the president of the Association of Brokers. However, the officials of the company wrote that they have no details about the case.
     -------
     Dan Paul, the president of the Association of Brokers, has sued "Cemacon" (CEON), acting as shareholder, seeking the annulment of the shareholders' decision of March 24th, 2014, concerning the reduction of the share capital and of the subsequent acts, according to a notification seen by "BURSA".  click here to read the entire article
15.03.2018
THE NATIONAL BANK OF ROMANIA ISN'T COMMENTING, EVEN THOUGH BOTH COMMERCIAL BANKS ARE LISTED ON THE STOCK EXCHANGE
     The National Bank of Romania (BNR) has blocked the acquisition of Banca Românească by OTP Bank România, according to information which appeared yesterday in the Romanian press, as well as on some foreign websites. Thus, the NBR hasn't issued an opinion on the transaction, even though the time by which it should have done so expired since back in autumn last year.  click here to read the entire article
14.03.2018
RAINER SEELE, OMV:
     * OMV has a budget of 10 billion Euros for takeovers, until 2025 and it is targeting the markets in the Middle East and Asia Pacific
     * Manfred Leitner: "It is unknown how the BRUA pipeline will be implemented, but I don't think that all the gas volumes of the Black Sea that get exported will only go to the West"
       OMV wants to reduce its dependence on the European market, between 2020-2025, and will focus on acquisitions in the Middle East and Asia Pacific, according to CEO Rainer Seele.  click here to read the entire article
07.03.2018
ACCORDING TO AN EUROPEAN COMMISSION DOCUMENT, SEEN BY BLOOMBERG
     The European Union (EU) intends to apply tariffs for imports of 2.8 billion Euros (3.5 billion dollars) in the US, from T-shirts and bourbon, to motorbikes, if American president Donald Trump continues its plan to impose 25% tariffs for foreign steel acquisitions, according to Bloomberg.  click here to read the entire article
06.03.2018
     * The EU, which is preparing retaliatory tariffs of its own against the US, is carrying out talks with the countries that will be affected by the taxes proposed by the Americans: Japan, Canada, Brazil and Turkey
     * German economy minister: "President Trump wants to play a game that no one can win"
       One of the top advisors to US president Donald Trump has recently announced that the US will not make any exception from the application of tariffs set on imported steel and aluminum, even if the EU is preparing reprisals, according to ft.com.  click here to read the entire article
05.03.2018
LAST WEEK, ROMANIA HAD THE BIGGEST IMPORTS OF NATURAL GAS IN THE LAST FIVE YEARS
     * In Europe, the cold weather has led to a significant rise in the price of natural gas
       Last week, Romania imported about one third of the daily natural gas consumption to get it through the cold winter period, these being the biggest daily imports of natural gas in the last five years, according to some sources from the energy sector, quoted by Agerpres.  click here to read the entire article
.