Electrica Furnizare
CONFERINȚA "Fondurile Europene" - Ediția a IX-a
Moș Crăciun și-a redeschis Atelierul la Ziarul BURSA


   Dacă îl căutai pe Moș Crăciun pe 23 decembrie pentru a-ți modifica lista de cadouri, îl puteai găsi la sediul ziarului BURSA.
   Cu sania parcată corespunzător ca să nu încurce circulația, Moș Crăciun a venit cu sacul plin de cadouri și le-a împărțit celor 400 de copii care l-au așteptat cuminți la sediul nostru.
   Copiii au cântat, au dansat, și-au spus poeziile și colindele pregătite pentru Moș Crăciun, s-au pozat cu acesta, după care și-au desfăcut cadourile și au început joaca.
   Moș Crăciun, la rândul său, a fost foarte încântat de primirea de care s-a bucurat din partea copiilor și ne-a declarat că, în acest an, poate fi găsit tot la sediul ziarului BURSA.
   În parteneriat cu Asociația "Little People", am împărțit cadouri și copiilor internați în Secția de Oncopediatrie a Spitalului "Marie Currie".
   Atelierul lui Moș Crăciun de la ziarul "BURSA" le mulțumește elfilor din teritoriu care au contribuit la realizarea unor sărbători reușite pentru cei 400 de copii (Pashar Com-impex, Portorom Cosmetics, Asus, Miniblu, Borealy, Editura Rao, Okaidi, Croco, Bellagio Casa, Real, Gerocossen, Zepter Cosmetics, Tecsa, Heidi Chocolat, Rio Bucovina, Noriel, Romaqua Group, Ego Fashion, High Fashion, Sonimpex, Domeniile Săhățeni, Winero Crama, Murfatlar, Tymbark, Prenatal, TipăreșteAcasă.ro, Cielo Venezia, Automobile Bavaria, Forza Rossa, Gentlemen's Corner, Flanco, Elysee Concept, Emporio Armani, Millefiori România, Gherasos, Danone, D-Toys, Exotique, Perla Harghitei, Vel Pitar, Bebe Brands, Cotnari, Galmopan, Apidava, Neumann Key Account Management - reprezentant Beckers Bester în România, Alpin Resort Hotel Poiana Brașov). Totodată le mulțumim celor de la IKEA pentru jucăriile oferite.
   Serviciile lui Moș Crăciun au fost asigurate de Vecina.ro.

Ziarul "BURSA" a oferit cadouri copiilor de la Spitalul Fundeni
 
   Moș Crăciun a lăsat, anul trecut, la Atelierul său de la ziarul "BURSA" daruri pentru copiii bolnavi, internați în Secția de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni.
   Cadourile pentru cei 125 de micuți au fost pregătite de elfii noștri și împărțite la serbarea de Crăciun.
   Împreună cu Asociația M.A.M.E., ziarul BURSA a reușit să aducă un zâmbet, în Ajunul Crăciunului, copiilor de la Spitalul Fundeni și să îi facă să privească cu optimism și încredere spre însănătoșire.
   În timpul vizitei noastre, am avut prilejul să asis-tăm la spectacolul de Crăciun, unde copii au ascultat colinde și au urmărit demonstrații de dansuri latino. Asta, până l-au zărit pe Moș Crăciun, care i-a chemat pentru a le împărți cadourile mult așteptate.

Mulțumiri din partea Asociației M.A.M.E. și a copiilor bolnavi din Spitalul Fundeni
   Încep prin a vă mulțumi în numele copiilor bolnavi internați în Spitalul Fundeni, pentru sprijinul oferit la realizarea evenimentului din data de 22 decembrie 2011, pe care Asociația M.A.M.E. l-a organizat cu ajutorul vostru și al celor care au răspuns pozitiv apelului nostru.
   Scopul acestei acțiuni a fost acela de a le dis-trage micilor pacienți atenția de la tratament, durere și boală, cunoscut fiind faptul că un impact psihologic pozitiv are rol major în terapie.
   Vă spun sincer că, deși avem experiență, fiind de aproximativ trei ani în mijlocul acestor micuți pacienți, nu am scăpat de emoții. De fiecare dată, trăirile și sentimentele sunt extrem de intense și de neuitat, pentru noi, echipa Asociației M.A.M.E.
   M-am bucurat nespus de mult să văd mămicile cum își priveau copiii, care, deși bolnavi de cancer, radiau de bucurie. Copiii au cântat, au dansat, au aplaudat și au uitat pentru câteva ore de boală, de spital... de durere.
   A fost cel mai reușit spectacol de acest fel care s-a organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă în Secția de pediatrie a Spitalului Fundeni, ne-au mărturisit părinții copiilor și personalul medical.
   La sfârșitul spectacolului, Moș Crăciun le-a împărțit daruri. Mulțumită implicării dumneavoastră, a donației de produse pe care ați făcut-o și mulțumită altor persoane cu suflet mare, am reușit să pregătim pentru acești copii, 120 de pachete cu jucării, cărți, produse de igienă, dulciuri și alte lucruri.
   De asemenea, mulțumită celor care au donat bani, Asociația M.A.M.E. a reușit să doteze secția de pediatrie a spitalului Fundeni cu:
   - cinci televizoare tip LCD noi (două - marca LG - cu diagonala de 32 de inci și trei - marca Samsung - cu diagonala de 19 inci) care vor fi montate pe holurile celor două etaje ce compun secția și în cele două camere de recoltat analize;
   - patru calculatoare performante (un laptop Acer Aspire diagonala de 15 inci și trei desk-top-uri cu monitoare de 19 inci) ce vor fi montate în camera de joacă.
   Spectacolul, Moș Crăciun, darurile primite și surprizele, toate acestea au avut un impact deosebit asupra copiilor, părinților cât și a noastră, a tuturor celor prezenți la eveniment.
   Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul oferit și sperăm să vă avem alături și cu alte ocazii în care, prin efortul nostru comun, să oferim copiilor bolnavi bucurie, speranță și certitudinea că cei din jur nu i-au uitat.
   Vă doresc din toata inima, dvs. și tuturor celor care fac parte din Grupul de Presă BURSA, să aveți sărbători fericite, sănătate și multe bucurii, alături de cei dragi!
   MARIA CULESCU, Președinte ASOCIAȚIA M.A.M.E.

"Elfii" de la Ziarul "BURSA"
 
   Moș Crăciun a avut, ca în fiecare an, ajutoare de bază la ziarul "BURSA".
   Înarmată corespunzător, cu hârtie colorată, lipici, scotch, foarfece, cutii, dar, mai ales, voie bună și forță de muncă, echipa de elfi a ziarului "BURSA" a împachetat, în timp record, cele 400 de cadouri lăsate de Moș Crăciun.
   O sarcină cu adevărat dificilă s-a dovedit a fi găsirea unui spațiu suficient de mare pentru depozitarea darurilor, dar și deplasarea și aranjarea acestora, care au echivalat cu veritabile exerciții la sală.
   Elfii nu au precupețit niciun efort, știind ce răsplată extraordinară îi așteaptă la final: zâmbetele și satis-facția a sute de copii. Mulțumit de ajutoarele sale și încântat de colindele micuților, Moșul a promis să mai vină la "BURSA" și în 2012, chiar dacă criza ar putea să continue.
   
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Piaţa de Capital, 10:39
     Indicii de pe Bursa de Valori București (BVB) au deschis în apreciere ședința de tranzacționare de astăzi.  detalii
Strategia Naţională Anticorupţie, 10:04
     Fostul șef al Poliției Române Petre Tobă s-a prezentat astăzi la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din Capitală, potrivit Digi24.  detalii
Companii-Afaceri, 09:46
UPDATE
     * ACTUALIZARE 10:32
     Ministrul Transporturilor a decis schimbarea din funcție a Directorului General al CFR Infrastructură, Marius Marian Chiper, potrivit unui comunicat de presă remis Redacției.
     Conform sursei, decizia de astăzi a apărut ca urmare a analizei efectuate de către Ministru încă de la preluarea mandatului.  detalii
Companii-Afaceri, 09:41
     Mai mulți angajați ai Complexul Energetic Oltenia (CEO) au intrat, astăzi, în greva foamei, nemulțumiți de nivelul salariilor în raport cu condițiile de muncă, potrivit unei sursei din presă.  detalii
Companii-Afaceri, 09:04
     Un număr de 20 de oferte au fost depuse ieri pentru proiectarea și execuția primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova - Pitești, acestea având o lungime de aproximativ 57 de kilometri și o valoare estimată a contractelor de circa două miliarde de lei, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).  detalii
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
24.10.2017
BVB
     * Titlurile BRD și "Banca Transilvania" și-au continuat deprecierea, deși au fost cele mai tranzacționate
       Piața Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în prima ședință de tranzacționare a săptămânii, o lichiditate de 36 milioane de lei (7,82 milioane de euro), în creștere față de ședința de...  detalii
23.10.2017
BVB
     * Acțiunile "Banca Transilvania" și BRD - deprecieri de peste 2%
       Piața Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în ultima ședință de tranzacționare a săptămânii, o lichiditate de 21,05 milioane de lei (4,57 milioane de euro), în scădere față de ședința de...  detalii
23.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs pozitiv vineri, în baza rezultatelor financiare peste așteptări anunțate de companii printre care "Ericsson" și "Volvo" AB din Suedia.  detalii
20.10.2017
BVB
     Ședința din penultima zi de tranzacționare a săptămânii a înregistrat o lichiditate de 32,82 milioane de lei, mai mare decât cea înregistrată miercuri, de 31 milioane de lei, dar sub media zilnică...  detalii
20.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile companiilor listate la bursele din Europa au scăzut ieri, din cauza escaladării tensiunilor politice din Spania.  detalii
19.10.2017
BVB
     * Acțiunile "Aerostar" - avans de aproape 15%, după semnarea memorandumului cu "Raytheon International Defence System" privind înzestrarea armatei cu sisteme Patriot
       Piața Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în ședința de tranzacționare de ieri, o lichiditate de 31 milioane de lei (6,75 milioane euro), sub media zilnică a acestui an (48,13 milioane...  detalii
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRL
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
3,0574
2,3514
3,1001
3,9684
0,1793
0,6178
0,2215
4,5988
5,1585
1,4922
3,4382
0,2248
0,4898
1,0866
0,0681
0,4769
1,0579
3,9154
0,2855
1,2262
0,5897
0,0602
0,3467
0,2062
2,7252
0,0386
0,1474
1,0660
0,6127
0,1180
160,6332
5,5117
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
23.10.2017
THE ANPC STARTS THE REVOLUTION ON THE BANKING MARKET
     The National Consumer Protection Agency (ANPC) recently fined no less than 15 commercial banks, on charges of misleading advertising, according to sources close to the situation.  details
23.10.2017
     * The price interval in which investors will be able to subscribe is 12 lei - 15.5 lei/share
     * The IPO will end on November 2nd
       The subscription period for the IPO of Transilvania Broker de Asigurare (symbol: TBK), will begin on October 24th. According to the prospectus published on Friday by the company, the subscription price range will be 12 lei - 15.5 lei/share.  details
19.10.2017
AFTER FINDING THAT THE STRATEGY OF RAIFFEISEN BANK WAS DISHONEST
     * Daniel Zamfir: "It has been proven that Raiffeisen has cheated people. There is nothing left to debate"
     * Bogdan Pandelică: "The order for the cessation of the unfair practice of Raiffeisen Bank has been issued, I will sign it in a few days"
       All the banks that have granted CHF loans will be audited by the National Consumer Protection Authority (ANPC), its chairman Bogdan Pandelică, announced yesterday in the Economic Commission of the Senate.  details
18.10.2017
OVIDIU DEMETRESCU, ARBA:
     * The management of the company accepted two applications that were sent in late, for the elections of October 26th, claiming they were submitted "within reasonable delays"
     * "I think that we are embarrassing ourselves, by the mere fact that we were able to interpret the law in such a way", said Ovidiu Demetrescu
     * "Demetrescu: "ASF and BVB should react, in the case of Electrica, if they had a management with a free spirit"
       The directors of "Electrica" (EL) violated the law when accepting the applications backed by the government for the elections of the new management, recorded eight minutes after the deadline from the convening notice, claiming they were submitted "within a reasonable delay", says Ovidiu Demetrescu, the president of the Romanian Association for Good Management (Asociația Română de Bună Administrare - ARBA).  details
16.10.2017
EXCLUSIVE
     * "The US and Saudi Arabia - the main sponsors of terrorism in the world"
     * (Interview with His Excellency, Mr. Hamid Moayyer, ambassador of the Republic of Iran in Romania)
       Donald Trump, the United States president, must decide by October 15th whether or not he will certify if Iran has followed the terms of the nuclear agreement signed in 2015 by Iran and six major western powers.  details
12.10.2017
EARTHLY LAWS, IGNORED ON THE BSE PLANET
     The Bucharest Stock Exchange (BVB), the operator of the Romanian capital market, still stands by the nonsensical claim made by its former CEO Ludwik Sobolewski, that his contract expired on August 21st, but not his mandate.  details
12.10.2017
AT THE INVESTIGATIVE COMMISSION OF THE ACTIVITY OF THE ANRE
     * Sources: PSD has four names for the head of the ANRE
     * Rumored names: Florentin Pandele, mayor of Voluntari, Iulian Iancu, president of the Industries Commission, former prime-minister Sorin Grindeanu and deputy Eugen Nicolicea
       Niculae Havrileț, the president of the National Authority for Regulation in the Energy Sector (ANRE), together with other members of the Regulatory Committee of the ANRE, will arrive before the Commission for the Investigation of the activity of the ANRE.  details
11.10.2017
RADU CRĂCIUN, APAPR, ABOUT THE INVESTMENT OF PRIVATE PENSION FUNDS IN DIGI, A COMPANY WHICH HAS CRIMINAL ISSUES:
     Mandatory private pension funds which have invested in Digi Communications, the parent company of RCS&RDS, which was indicted on money laundering and offering bribes, have taken this operating risk into account, by offering a lower price in the IPO, Radu Crăciun, member on the Board of Directors of the Romanian Association of Privately Managed Pensions (APAPR).  details
09.10.2017
     President of BURSA Press Group, Florian Goldstein (MAKE), participated, as speaker, on September 26th, at a debate regarding the future of the European Union, in Brussels, at the invitation of Group of the European People's Party.
     The subject of the debate can be synthesized in four questions:
     1. Would it be recommendable for the EU Non-Eurozone States to adopt Euro currency?(...)
     -------------
     Question nr.1 answers given by my fellow citizens are divided, and this summer polemic between the Euro MP Theodor Stolojan and Daniel Daianu (member of the Romanian National Bank Board of Directors) in the financial newspaper BURSA has shaped up the idea we could adopt Euro anytime (given the condition of maintaining the macroeconomic balances), an idea opposed to the one claiming Euro adoption should wait till the convergence criteria would be fulfilled.  details
09.10.2017
UNICREDIT WARNS THAT THE ROMANIAN GOVERNMENT IS REPEATING MANY OF THE MISTAKES THAT HAVE LED TO THE RECESSION OF 2009-2010
     * Vasilescu: "There are many crystal ball readers, even in the banking system"
     * UniCredit estimates that the leu will continue to weaken against the Euro to 4.6-4.7, in the first quarter of 2018, and that the policy rate will increase to 2.5%
       UniCredit Bank analysts are issuing a warning that the Romanian government is repeating many of the mistakes that have led to the recession of 2009-2010. The quoted experts are mentioning both the fiscal policy that is risky for the economy, as well as the fact that the leu will significantly weaken in 2018, and the deficit may increase to 3.7%. Among other things, the UniCredit report issued on Friday predicts an EUR/RON exchange rate of 4.7 and a policy rate of 2.5%, for the beginning of next year.  details
05.10.2017
AFTER BEING FORCED TO MOVE THE BRD NĂSTASE ȚIRIAC TROPHY TOURNAMENT TO BUDAPEST
     * Ilie Năstase: "If I was Țiriac, I would sue Mugur Isărescu"
       PNL senator Daniel Zamfir, president of the Budget Commission in the Senate, a vocal critic of the banking system, of the NBR and of its governor is adamant about bringing up the activity of the NBR from all angles.  details
03.10.2017
     * The BSE may be taken off the watchlist
     * FTSE only noted improvements when it comes to stock lending, while the liquidity requirement has not yet been met
     * Poland, upgraded to the emerging market status
     * Mongolia and Nigeria, removed from the watchlists
       The Bucharest Stock Exchange (BSE) remains a frontier market, for at least a year, after, on Friday night, FTSE Russell did not give promote it.  details
02.10.2017
     * Iulian Iancu: "We shouldn't stand out by being silent in Brussels and be forced to give natural gas to the neighboring countries, by taking it away from our industrial consumers"
     * Emil Calotă: "If we do not take action, the natural gas stored by the Romanian producers will remain unused, because there will be far cheaper imported gas available"
       The National Authority for the Regulation of the Energy Market (ANRE) has asked for the reconsideration of gas storage policies in Romania to be made a priority, Emil Calotă, the vice-president of the ANRE recently said, in the debates in the Industry Commission of the Romania Parliament about the Draft Law concerning the approval of the Government Emergency Ordinance no.64/2016 for the amendment and completion of the Law of Electricity and of natural gas no. 123/ 2012.  details
29.09.2017
LUCIAN ANGHEL:
     We can't expect Romania to be upgraded to the emerging market status right now, BSE president Lucian Anghel said yesterday, as FTSE Russell will publish today its annual classification report.  details
28.09.2017
     Central European Media (CME), the owner of Pro TV, is currently in negotiations to sell the four TV stations it still holds in Central and Eastern Europe, according to Echo 24, which quotes several concerned sources.  details
.