Conferința BURSA - Dezvoltarea Romaniei 2018
Moș Crăciun și-a redeschis Atelierul la Ziarul BURSA


   Dacă îl căutai pe Moș Crăciun pe 23 decembrie pentru a-ți modifica lista de cadouri, îl puteai găsi la sediul ziarului BURSA.
   Cu sania parcată corespunzător ca să nu încurce circulația, Moș Crăciun a venit cu sacul plin de cadouri și le-a împărțit celor 400 de copii care l-au așteptat cuminți la sediul nostru.
   Copiii au cântat, au dansat, și-au spus poeziile și colindele pregătite pentru Moș Crăciun, s-au pozat cu acesta, după care și-au desfăcut cadourile și au început joaca.
   Moș Crăciun, la rândul său, a fost foarte încântat de primirea de care s-a bucurat din partea copiilor și ne-a declarat că, în acest an, poate fi găsit tot la sediul ziarului BURSA.
   În parteneriat cu Asociația "Little People", am împărțit cadouri și copiilor internați în Secția de Oncopediatrie a Spitalului "Marie Currie".
   Atelierul lui Moș Crăciun de la ziarul "BURSA" le mulțumește elfilor din teritoriu care au contribuit la realizarea unor sărbători reușite pentru cei 400 de copii (Pashar Com-impex, Portorom Cosmetics, Asus, Miniblu, Borealy, Editura Rao, Okaidi, Croco, Bellagio Casa, Real, Gerocossen, Zepter Cosmetics, Tecsa, Heidi Chocolat, Rio Bucovina, Noriel, Romaqua Group, Ego Fashion, High Fashion, Sonimpex, Domeniile Săhățeni, Winero Crama, Murfatlar, Tymbark, Prenatal, TipăreșteAcasă.ro, Cielo Venezia, Automobile Bavaria, Forza Rossa, Gentlemen's Corner, Flanco, Elysee Concept, Emporio Armani, Millefiori România, Gherasos, Danone, D-Toys, Exotique, Perla Harghitei, Vel Pitar, Bebe Brands, Cotnari, Galmopan, Apidava, Neumann Key Account Management - reprezentant Beckers Bester în România, Alpin Resort Hotel Poiana Brașov). Totodată le mulțumim celor de la IKEA pentru jucăriile oferite.
   Serviciile lui Moș Crăciun au fost asigurate de Vecina.ro.

Ziarul "BURSA" a oferit cadouri copiilor de la Spitalul Fundeni
 
   Moș Crăciun a lăsat, anul trecut, la Atelierul său de la ziarul "BURSA" daruri pentru copiii bolnavi, internați în Secția de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni.
   Cadourile pentru cei 125 de micuți au fost pregătite de elfii noștri și împărțite la serbarea de Crăciun.
   Împreună cu Asociația M.A.M.E., ziarul BURSA a reușit să aducă un zâmbet, în Ajunul Crăciunului, copiilor de la Spitalul Fundeni și să îi facă să privească cu optimism și încredere spre însănătoșire.
   În timpul vizitei noastre, am avut prilejul să asis-tăm la spectacolul de Crăciun, unde copii au ascultat colinde și au urmărit demonstrații de dansuri latino. Asta, până l-au zărit pe Moș Crăciun, care i-a chemat pentru a le împărți cadourile mult așteptate.

Mulțumiri din partea Asociației M.A.M.E. și a copiilor bolnavi din Spitalul Fundeni
   Încep prin a vă mulțumi în numele copiilor bolnavi internați în Spitalul Fundeni, pentru sprijinul oferit la realizarea evenimentului din data de 22 decembrie 2011, pe care Asociația M.A.M.E. l-a organizat cu ajutorul vostru și al celor care au răspuns pozitiv apelului nostru.
   Scopul acestei acțiuni a fost acela de a le dis-trage micilor pacienți atenția de la tratament, durere și boală, cunoscut fiind faptul că un impact psihologic pozitiv are rol major în terapie.
   Vă spun sincer că, deși avem experiență, fiind de aproximativ trei ani în mijlocul acestor micuți pacienți, nu am scăpat de emoții. De fiecare dată, trăirile și sentimentele sunt extrem de intense și de neuitat, pentru noi, echipa Asociației M.A.M.E.
   M-am bucurat nespus de mult să văd mămicile cum își priveau copiii, care, deși bolnavi de cancer, radiau de bucurie. Copiii au cântat, au dansat, au aplaudat și au uitat pentru câteva ore de boală, de spital... de durere.
   A fost cel mai reușit spectacol de acest fel care s-a organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă în Secția de pediatrie a Spitalului Fundeni, ne-au mărturisit părinții copiilor și personalul medical.
   La sfârșitul spectacolului, Moș Crăciun le-a împărțit daruri. Mulțumită implicării dumneavoastră, a donației de produse pe care ați făcut-o și mulțumită altor persoane cu suflet mare, am reușit să pregătim pentru acești copii, 120 de pachete cu jucării, cărți, produse de igienă, dulciuri și alte lucruri.
   De asemenea, mulțumită celor care au donat bani, Asociația M.A.M.E. a reușit să doteze secția de pediatrie a spitalului Fundeni cu:
   - cinci televizoare tip LCD noi (două - marca LG - cu diagonala de 32 de inci și trei - marca Samsung - cu diagonala de 19 inci) care vor fi montate pe holurile celor două etaje ce compun secția și în cele două camere de recoltat analize;
   - patru calculatoare performante (un laptop Acer Aspire diagonala de 15 inci și trei desk-top-uri cu monitoare de 19 inci) ce vor fi montate în camera de joacă.
   Spectacolul, Moș Crăciun, darurile primite și surprizele, toate acestea au avut un impact deosebit asupra copiilor, părinților cât și a noastră, a tuturor celor prezenți la eveniment.
   Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul oferit și sperăm să vă avem alături și cu alte ocazii în care, prin efortul nostru comun, să oferim copiilor bolnavi bucurie, speranță și certitudinea că cei din jur nu i-au uitat.
   Vă doresc din toata inima, dvs. și tuturor celor care fac parte din Grupul de Presă BURSA, să aveți sărbători fericite, sănătate și multe bucurii, alături de cei dragi!
   MARIA CULESCU, Președinte ASOCIAȚIA M.A.M.E.

"Elfii" de la Ziarul "BURSA"
 
   Moș Crăciun a avut, ca în fiecare an, ajutoare de bază la ziarul "BURSA".
   Înarmată corespunzător, cu hârtie colorată, lipici, scotch, foarfece, cutii, dar, mai ales, voie bună și forță de muncă, echipa de elfi a ziarului "BURSA" a împachetat, în timp record, cele 400 de cadouri lăsate de Moș Crăciun.
   O sarcină cu adevărat dificilă s-a dovedit a fi găsirea unui spațiu suficient de mare pentru depozitarea darurilor, dar și deplasarea și aranjarea acestora, care au echivalat cu veritabile exerciții la sală.
   Elfii nu au precupețit niciun efort, știind ce răsplată extraordinară îi așteaptă la final: zâmbetele și satis-facția a sute de copii. Mulțumit de ajutoarele sale și încântat de colindele micuților, Moșul a promis să mai vină la "BURSA" și în 2012, chiar dacă criza ar putea să continue.
   
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
21.09.2018
BVB
     * Rulaj de 47 milioane de lei, peste media anului
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de joi preponderent în teritoriul pozitiv, opt dintre...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BVB
     * Scădere de 0,53% pentru BET-NG
     
     Volumul de tranzacționare înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 33,45 milioane de lei, dintre care...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urcat ieri, pe fondul câștigurilor din sectorul materiilor prime.  click să citești tot articolul
19.09.2018
BVB
     * Toți indicii bursieri au închis în creștere
     * Tranzacții cu aproape 3% din MedLife, efectuate pe piața "deal"
     
     Lichiditatea înregistrată în ședința de tranzacționare de ieri la...  click să citești tot articolul
19.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Piețele europene au urmat un curs mixt ieri, după ce administrația americană a decis să impună taxe vamale de 10% pe importuri chinezești de 200 de miliarde de dolari.  click să citești tot articolul
18.09.2018
BVB
     * Rulaj de 42 milioane de lei, în apropierea mediei acestui an
     
     Cinci dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au încheiat prima ședință de tranzacționare a săptămânii ușor în...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 21 septembrie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8801
2.3806
3.0614
4.1351
0.1822
0.6242
0.2206
4.6559
5.2123
1.4386
3.5050
0.2364
0.4852
1.0851
0.0595
0.4496
0.6306
3.9517
0.2773
0.9692
0.5774
0.0547
0.3541
0.2093
2.6455
0.0394
0.1409
1.0759
0.6269
0.1220
153.4508
5.5550
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
14.09.2018
MREPORT BY TRANSPARENCY INTERNATIONAL
     Globalization has also brought with it an unpleasant effect: cross-border corruption. According to the intermediate report Exporting Corruption for the year 2018, a document drawn up by the organization Transparency International, there is a practice among powerful foreign companies of bribing the public servants of another country when they want to enter the local market.  click here to read the entire article
07.09.2018
DEPUTY VIRGIL POPESCU, VICEPRESIDENT OF THE COMMISSION FOR INDUSTRIES AND SERVICES
     The offshore law will once again reach the Commission, in one or two weeks, according to Mr. Virgil Popescu, the vice-president of the Commission for Industries and Services, the Chamber of Deputies.  click here to read the entire article
05.09.2018
MRS. FIREA'S VERBAL BOMBS
     * "There have been attempts for the prefect to be made a scapegoat"
     * "The support from the government wasn't much to talk about, so if it were withdrawn, there wouldn't be much of a difference"
     Bucharest's General Mayor was heard on Tuesday as a witness by the prosecutors of the General Prosecutor's Office in the case concerning the events which happened on August 10th in Victoriei Square. Before going into the Prosecutors' Department building, Gabriela Firea said she stood by her statements made immediately after the meeting of the National Executive Committee of the PSD and said: "I always speak based on facts, not just in this particular case, but in other areas as well, including politics. I will be answering to the questions of the prosecutor who contacted me and told me I was supposed to be heard in the case which is now being investigated concerning the intervention of the gendarmes on August 10th".  click here to read the entire article
31.08.2018
     The particularly hot weather and the conditions of extreme draught in Europe have brought to light terrible warnings from the past.
     Associated Press recently wrote that in the riverbed of the Elba in the Czech Republic have resurfaced the giant stones known as "the hunger stones", which have indicated over time, the coming of hard times.
     "When you see me, weep", is written on one of these stones, which seems to be considered the best hydrological benchmark in Europe. The inscription is in German and dates back to 1616.
     A detailed analysis of the stone inscriptions was published by the Czech researchers in the "Climate of the Past" magazine in 2013 (author's note: "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", April 2013).  click here to read the entire article
29.08.2018
     * Claudiu Cazacu, XTB România: "United States companies have posted results that even exceeded the analysts' expectations, which were already for 2-figure profit increases"
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "Currently, investors have a «blind» faith in the stock markets, in general, and in that of the US, in particular"
     For the first time in the history of the American markets, Nasdaq has surpassed the psychological level of 8,000 points.
     In the August 27 session, the Standard & Poor's 500 (S&P 500) index also reached an all time high, ending the trading session at almost 2,897 points.  click here to read the entire article
27.08.2018
     The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote on his Facebook page that he has asked the Financial Oversight Authority (ASF) if it was true that the book value of the Digi shares was 1 leu and 8 bani, and pointed out that at the time of the IPO, the shares of Digi were listed at 40 lei and are currently priced at 28 lei (30% down) and keep going down.  click here to read the entire article
23.08.2018
     Angela Merkel inaugurated the highway in December 2005, less than a month after she became chancellor of Germany.
     The highway was built on the territory of the former East Germany, connects Lubeck and the Polish border, after the junction with A11, and goes through the electoral precinct of chancellor Merkel.  click here to read the entire article
20.08.2018
THE NATIONAL MINERAL RESOURCES AGENCY, IN A NOTIFICATION TO THE PRIME-MINISTER:
     The Romanian government has lost over 8 billion lei, between 2006-2018, following the failure to update the royalties paid by the oil and gas companies, says Gigi Dragomir, the president of the National Mineral Resources Agency (ANRM), in a report sent to the prime-minister.  click here to read the entire article
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
27.07.2018
THE DĂNCILĂ GOVERNMENT AFTER SIX MONTHS
     Now we know why prime-minister Dăncilă was in a hurry to announce the activity report for the first six months at the helm of the Romanian government: the nice tale of the hike of pensions and salaries wasn't supposed to be overshadowed by the evolution of budget expenses, whose increase has led the deficit of the consolidated general budget to 1.61% of the GDP, from 0.88% after the first five months of the year.  click here to read the entire article
23.07.2018
BECAUSE AN AGREEMENT ON THE PRICE COULDN'T BE REACHED,
     The public offer started by Vimetco and Conef for a stake of at most 53.77% of the shares of Alro Slatina (Alro) has been unsuccessful, as the issuer announced that due to the unfavorable market conditions, the shareholders, company and underwriters couldn't agree on a price for the volume of 383.79 million shares put up for sale.  click here to read the entire article
23.07.2018
ECONOMIC ANALYST AURELIAN DOCHIA PREDICTS:
     * According to Eurostat, Romania has the biggest governmental deficit in the EU
     The hike of some taxes, in the near future, is unavoidable, according to economic analyst Aurelian Dochia.
     His statement comes as, in the first quarter, the government's deficit has seen an increase over the last quarter of 2017, according to data by the European Statistics Office (Eurostat).  click here to read the entire article
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
.