Crearea embrionilor artificiali, tot mai aproape de realitate

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

O echipă internaţională de cercetători se apropie de crearea de embrioni artificiali, după utilizarea de celule stem de la şoareci pentru a crea structuri capabile să facă un pas crucial în dezvoltarea vieţii, transmite Reuters, citat de News.ro.

Potrivit experţilor, rezultatele sugerează că embrionii umani vor putea fi creaţi într-un mod similar, un pas care ar permite oamenilor de ştiinţă să folosească embrioni artificiali în loc de unii reali pentru a cerceta stadiile incipiente ale dezvoltării umane.

Echipa, condusă de Magdalena Zernicka-Goetz, profesor la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, a creat anterior o structură simplă, asemănătoare unui embrion de şoarece. În acest scop au fost utilizate două tipuri de celule stem şi un schelet tridimensional pe care să se dezvolte acestea.

Potrivit lucrării publicate luni în jurnalul Nature Cell Biology, cercetătorii au dezvoltat în continuare structurile, folosind trei tipuri de celule stem, permiţând un proces numit gastrulaţie, un pas esenţial în care celulele embrionare încep să se autoorganizeze într-o structură corectă pentru formarea unui embrion.

Magdalena Zernicka-Goetz a transmis printr-un comunicat: "Embrionii noştri artificiali au trecut prin cel mai important eveniment de viaţă într-o cultură de celule. Aceştia sunt acum extrem de apropiaţi de embrionii reali".

Zernicka-Goetz a precizat că echipa ar trebui să fie capabilă să înţeleagă cum interacţionează cele trei tipuri de celule stem pentru a permite dezvoltarea embrionului. Şi, prin modificarea secvenţei biologice într-un tip de celulă, ar trebui să poată vedea cum este afectat comportamentul altor tipuri de celule.

"O mare parte din sarcinile pierdute se produc la începutul dezvoltării embrionare şi totuşi acest stadiu este foarte puţin cunoscut. Acum avem o modalitate de simulare embrionară în cultura de laborator, aşa că ar trebui să fie posibil să înţelegem exact ce se întâmplă în timpul acestei perioade remarcabile în viaţa unui embrion şi de ce eşuează uneori acest proces", a mai spus Zernicka-Goetz.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS