Creditele ipotecare în valută aproape au dispărut de pe piaţa din Ungaria

Internaţional /

Creditele ipotecare în valută aproape au dispărut de pe piaţa din Ungaria

Creditele ipotecare în valută reprezentau, la finele anului 2014, 52% din totalul creditelor ipotecare din Ungaria, dar la finele lunii iunie 2017 doar 0,1% din totalul creditelor ipotecare erau denominate în valută, arată datele publicate de Oficiul central de statistică din Ungaria (KSH), informează MTI.

Conform sursei, datele oficiale semnalează că valoarea creditelor ipotecare în valută din Ungaria a scăzut până la 4,7 miliarde forinţi (15,3 milioane euro) la finele lunii iunie 2017, de la 6,8 miliarde forinţi la finele lui 2015. Comparativ, valoarea totală a creditelor ipotecare din Ungaria este de 2.917 miliarde forinţi (9,5 miliarde euro).

Creditele oferite de bănci reprezentau 58% din totalul creditelor ipotecare la finele lunii iunie, în timp ce furnizorii de credite ipotecare erau responsabili pentru 28% din creditele ipotecare, cooperativele de credit pentru 3%, iar societăţile cooperative de construcţii pentru 10,8% din creditele ipotecare, se mai arat[ ]n sursă.

La jumătatea acestui an, în Ungaria erau 640.000 de contracte de credite ipotecare, dintre care 89,1% erau de calitate ridicată, 3,1% aveau nevoie de atenţie specială, 0,7% aveau o calitate sub medie, 3,5% erau de o calitate îndoielnică şi 3,6% erau credite de o calitate inferioară.

Potrivit sursei citate, maturitatea medie a creditelor ipotecare era de 15,1 ani, în prima jumătate a acestui an, în creştere faţă de 14,3 ani în perioada similară a anului trecut. Creditele pentru construcţia de noi locuinţe aveau maturitate medie de 17,8 ani, cele pentru achiziţionarea de noi locuinţe aveau o maturitate medie de 17,5 ani, iar cele pentru achiziţionarea unor locuinţe second hand aveau o maturitate de 15,7 ani.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită