CREŞTE CONSUMUL DE CIOCOLATĂ ÎN ASIAPreţul boabelor de cacao, la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Materii Prime /

Creşterea consumului de ciocolată din Asia duce preţul boabelor de cacao la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, în condiţiile în care producătorii de profil achiziţionează cantităţi mai mari de cacao pentru acoperirea cererii.

Potrivit "Euromonitor International" Ltd., deşi cererea per capita de ciocolată din regiunea menţionată a fost cea mai redusă din lume, în 2013, piaţa asiatică de profil va creşte de aproape două ori mai repede raportat la dinamica mondială din domeniu, în următorii patru ani.

Ieri dimineaţă, la ora 06:26, la ICE Futures U.S. din New York, preţul boabelor de cacao cu livrare în septembrie era de 3.104 dolari tona, cu 0,1% mai scăzut decât în ziua precedentă. De la începutul anului, cotaţia acestei materii prime a câştigat peste 15%.

La data de 3 iulie, preţul boabelor de cacao a urcat până la 3.149 dolari tona, cel mai ridicat nivel din august 2011.

Avansul consumului pe pieţele emergente, inclusiv în China şi India, ar putea face ca cererea de cacao să depăşească producţia, deficitul global fiind estimat la un milion de tone până în 2020, conform firmei britanice de cercetare "Hardman & Co".

Consumul de produse din ciocolată în regiunea Asia-Pacific a fost, în medie, de 200 de grame de persoană în 2013, dublu faţă de cantitatea consumată cu un deceniu în urmă, dar mai puţin decât în Orientul Mijlociu şi Africa, conform datelor "Euromonitor".

Cererea din regiunea menţionată a sporit cu 4,5%, acesta fiind cel mai rapid ritm de creştere din lume. La nivel mondial, cererea a crescut cu numai 0,8%, anul trecut.

Cea mai mare cantitate de ciocolată a fost consumată în Australia şi Noua Zeelandă - 4,8 kilograme de persoană, pe locul doi în acest sens situându-se Europa Occidentală, cu 4,6 kilograme de persoană. Firma de cercetare menţionată prognozează că, în acest an, vânzările de ciocolată pe piaţa chineză vor creşte cu 6,9%, până la nivelul record de 193.100 tone.

Analiştii estimează că preţul boabelor de cacao va creşte cu cel puţin 10% până la finele acestui an.

"Euromonitor": Piaţa ciocolatei din zona Asia-Pacific va creşte cu 23% în 2018, faţă de nivelul actual, urmând să atingă 16,3 miliarde de dolari. La nivel mondial, avansul va fi de 13%, la aproape 124 de miliarde de dolari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS