Gala BURSA 2018

CRISTIAN BUŞOI, PNL:"Infecţiile sunt o nenorocire în spitale, iar verificarea dezinfectanţilor se face în bătaie de joc"

A.C
Politică /

"Infecţiile sunt o nenorocire în spitale, iar verificarea dezinfectanţilor se face în bătaie de joc"

După doi ani de la scandalul Hexipharma nu s-a schimbat nimic esenţial nici în ceea ce priveşte controlul infecţiilor nosocomiale şi nici în cea ce priveşte verificarea substanţelor folosite pentru dezinfecţie, susţine vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Acesta a afirmat: "Ministerul Sănătăţii ori doarme pe el, ori ştie şi nu face nimic cu bună ştiinţă. Fără idealisme şi fără a căuta o vânătoare de vrăjitoare, sistemul verificării substanţelor biocide se fundamentează pe sinceritatea raportării actorilor de pe piaţă în condiţiile în care obiectivul esenţial pe această piaţă, ca pe oricare alta, este profitul. Solicit Ministerului Sănătăţii un răspuns clar şi un plan de acţiune pentru reglementarea condiţiilor de atestare a biocidelor".

În comunicat se precizează: "1. Trebuie reglementată clar funcţionarea unui laborator acreditat în sistemul public care să poată face propriile verificări; 2. Definirea clară a manierei în care are loc testarea biocidelor, cu diferenţierea între testul de concentraţie al substanţei active şi testul eficacităţii pe micro-organisme, pe acelaşi lot de produs; 3. O procedură de verificare periodică după regulă statistică şi un plan de eşantionare, astfel încât firmele să fie interesate să menţină calitatea superioară a produselor; în acelaşi timp, este nevoie de o strategie naţională de descurajare a supra-utilizării de antibiotice, precum şi respectarea cu stricteţe a circuitelor medicale din spitale şi a regulilor de protecţie împotriva infecţiilor intraspitaliceşti, atât din partea personalului medical, cât şi a pacienţilor şi vizitatorilor".

Politica Ministerului Sănătăţii este să peticească crizele care apar şi trec, fără ca nimic fundamental să se schimbe, nici în îmbunătăţirea infrastructurii spitaliceşti, nici în maniera în care sunt trataţi pacienţii în spitale, adaugă Buşoi.

Că nu suntem în stare să folosim banii europeni gratis pentru spitale noi, cu asta ne-am lămurit, dar- în acelaşi timp- pacienţii se îmbolnăvesc în spitale din cauza infecţiilor şi asta este ceva ce trebuie şi poate fi tratat imediat prin reglementări clare, a concluzionat vicepreşedintele PNL.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. obliteration

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită