Cristian Buşu, reales preşedinte al Electrica

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie /

Consiliul de Administraţie al Electrica a decis, luni, realegerea lui Cristian Buşu în calitate de preşedinte al companiei, potrivit unui comunicat de presă.

Consiliul de Administraţie al Electrica SA este compus din şapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Doina Dascălu, Gicu Iorga, Bogdan Iliescu, Willem Schoeber şi Pedro Mielgo Alvarez.

Cristian Buşu a declarat: "Electrica este o companie stabilă din toate punctele de vedere, care îşi respectă angajamentele asumate, între care, în principal, acelea de a crea valoare pe termen lung pentru acţionari prin distribuţia şi furnizarea de energie electrică şi de a asigura servicii la standarde excepţionale pentru clienţi".

În perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2017, Cristian Buşu a îndeplinit funcţia de Secretar de Stat în Ministerul Energiei. În trecut, a ocupat funcţia de director la sucursala centrală Marfin Bank Bucureşti.

De asemenea, Consiliul de Administraţie a decis componenţa comitetelor şi a ales preşedinţii acestora pentru mandat de un an, astfel:

" - Comitetul de Strategie şi Guvernanţă Corporativă: Willem Schoeber - preşedinte, Arielle Malard de Rothschild - membru, Cristian Buşu - membru; - Comitetul de Audit şi Risc: Bogdan Iliescu - preşedinte, Arielle Malard de Rothschild - membru, Doina Dascălu - membru; - Comitetul de Nominalizare şi Remunerare: Pedro Mielgo Alvarez - preşedinte, Bogdan Iliescu - membru, Gicu Iorga - membru".

Electrica a anunţat, pe 13 octombrie, că nouă candidaţi sunt înscrişi pentru alegerile Consiliului de Administraţie, pe lângă administratorii actuali, cele două nominalizări acceptate fiind Doina Elena Dascălu şi Constantin Ciprian lacob. Cei doi au concurat pe locurile de administratori neindependenţi. Candidatura lui Alexandru Botez, din partea micilor acţionari, depusă, de asemenea, după termenul limită, nu a fost acceptată. Conducerea Electrica a motivat validarea celor două candidaturi din partea statului prin faptul că au fost depuse în termen rezonabil.

În virtutea faptului că oficialii Electrica au acceptat candidaturile depuse după termen, pe 13 octombrie, la ora 9.57, Gabriel Dumitraşcu, acţionar al Electrica, şi-a depus şi el candidatura pentru Consiliul de Administraţie.

După ce candidatura sa a fost respinsă, Gabriel Dumitraşcu a sesizat ASF cu privire la procedura de selecţie a administratorilor Electrica.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită