Gala BURSA 2018

CRISTIAN POPESCU, SAP ROMÂNIA:"Ne dorim mai multă predictibilitate în privinţa cadrului fiscal"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii /

"Ne dorim mai multă predictibilitate în privinţa cadrului fiscal"

Cristian Popescu: "Veniturile totale ale SAP România au însumat 59 milioane euro în 2016" 

SAP România, filiala din ţara noastră a companiei germane SAP, producătoare de soluţii software, analizează cadrul legislativ privind modificările Codului Fiscal, a declarat Cristian Popescu, CEO SAP România.

Domnia sa a afirmat ieri: "Analizăm cadrul legislativ, noi ne străduim să compensăm, dar nu am luat, deocamdată, nicio decizie. Trebuie să găsim o soluţie ca afacerea din România să rămână competitivă".

De asemenea, domnul Popescu a menţionat că aşteaptă ca normele privind modificarea Codului fiscal să aibă o formă finală, deoarece modificarea contractelor de muncă nu este reversibilă. Domnia sa a subliniat: "Ne dorim mai multă predictibilitate. Înţelegem schimbările fiscale, dar trebuie să ştim la ce anume să ne aşteptăm în următorii ani".

Potrivit lui Cristian Popescu, impactul acestor schimbări asupra bugetului de salarii al SAP România este unul destul de mare, "de şase cifre", în condiţiile în care o parte dintre angajaţi activează în domeniul IT. Anul trecut, veniturile totale ale SAP România au însumat aproximativ 59 de milioane de euro, fiind în creştere faţă de anul 2015, când cifra acestora se ridica la circa 44 de milioane de euro, a mai spus, ieri, Cristian Popescu, CEO SAP România.

Cristian Popescu: "România poate avea un avantaj competitiv prin impunerea de noi tehnologii"

Clienţii SAP manifestă un interes crescut faţă de noile tehnologii, iar ţara noastră poate avea un avantaj competitiv prin impunerea de noi soluţii în acest sens, a mai precizat Cristian Popescu, adăugând că produsele SAP România sunt exportate la nivel global.

Potrivit lui Viorel Marcu, directorul Departamentului de Data Science and Machine Learning, SAP oferă platforma software pentru desfăşurarea unui proiect regional de reabilitare a sistemului de transport de energie, din care face parte şi Transelectrica.

Domnul Marcu a adăugat: "Am livrat două proiecte în Olanda şi Statele Unite ale Americii şi am realizat o predicţie a consumului de energie electrică pe termen scurt, mediu şi lung, atât pentru consumatorii comerciali, cât şi pentru cei casnici".

Conform declaraţiilor domniei sale, 80% dintre aceste proiecte sunt realizate de echipa din ţara noastră, iar 20% de echipe mixte, atât din cadrul SAP România, cât şi din alte ţări.

Potrivit domnului Popescu, anul trecut, compania avea 401 angajaţi, iar anul acesta numărul lor a crescut la 571 de persoane, iar departamentul de Data Science and Machine Learning din cadrul SAP România este unul dintre cele trei pe care compania le are la nivel global.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită