GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare

T.T.
Anticorupţie /

Cristian Rizea (Sursa foto: Twitter)

Cristian Rizea (Sursa foto: Twitter)

Fostul deputat Cristian Rizea, trimis în judecată de DNA alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care i-ar fi dat 300 mii euro ca să intervină la RAAPPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu, a fost condamnat, astăzi, la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

În primă instanţă, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis condamnarea lui Rizea la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar pentru infracţiunea de influenţare a declaraţiilor instanţa a dispus pentru fostul deputat doi ani de ani închisoare. În final, fostul parlamentar va avea de executat patru ani şi opt luni de închisoare, iar decizia a fost menţinută, astăzi, potrivit News.ro.

Decizia ICCJ este definitivă.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în martie 2016, alături de omul de afaceri Lucian Colţea.

Potrivit DNA, în 2 decembrie 2009, în baza unei înţelegeri anterioare, Cristian Rizea a primit de la Lucian Colţea, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 200.000 de euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit alţi 100.000 de euro, pentru ca în schimb să intervină la Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Sper sa-l urmeze toti smenarii de tip nou. Si mai sper sa aiba "norocul" de noi descoperiri ale multiplelor smenuri facute de onor stimabilul Rizea pentru cumul de pedeapsa.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS