Gala BURSA 2018

CRISTIAN SECOŞAN (ROMELECTRO):"Anul 2017 a fost unul de creştere pentru compania noastră"

Andreea Cuzub
Companii /

"Anul 2017 a fost unul de creştere pentru compania noastră"

Romelectro şi-a consolidat în anul 2017 rolul de contractor general în energie, conducând în prezent investiţii complexe în centrale termoelectrice pe cărbune, centrale termoelectrice pe gaze naturale, centrale hidroelectrice şi staţii şi linii electrice de transport şi distribuţie.

Cristian Secoşan, director general Grupul Romelectro a declarat: "Anul 2017 a fost unul de creştere pentru ROMELECTRO. Am continuat reorganizarea internă la nivelul firmei şi al Grupului de firme Romelectro, inclusiv prin gradul mai mare de internalizare a lucrărilor, administrăm mai multe contracte de mare anvergură în ţară şi în străinătate. Pe piaţa externă suntem prezenţi în Kosovo şi Egipt, unde ştiţi deja că am înfiinţat câte o sucursală şi în Arabia Saudită, unde am înfiinţat o firmă, Romelectro Arabia LLC la care suntem acţionar majoritar".

Legat de investiţiile din energie în ţara noastră, Secoşan declară: "Suntem bucuroşi să observăm relansarea unor companii de utilităţi în proiecte de investiţii foarte necesare pentru funcţionarea Sistemului Electroenergetic Naţional în condiţii de siguranţă, flexibilitate şi impact redus de mediu. Mă refer în primul rând la proiectele lansate de Transelectrica, dar şi la cele care stau să pornească în segmentul de producere pe hidro şi pe termo. Avem în curs de semnare unele contracte, cu Transelectrica pentru staţiile de la Focşani Sud, Bacău Sud şi Roman Nord, precum şi cu Hidroelectrica pentru modernizarea hidrocentralei Slatina".

În 2017 am continuat politica expansiune pe pieţe interne şi de antrenare de firme româneşti în aceste pieţe, susţine Cristian Secoşan.

De asemenea, Secoşan a declarat: "Piaţa internaţională este mult mai generoasă în investiţii, sunt multe regiuni pe glob cu programe de zeci de miliarde de dolari. Firmele româneşti pot intra pe aceste pieţe, cu condiţia armonizării intereselor şi acceptării unor acţiuni coordonate. Avem mulţi parteneri care au înţeles asta şi cu care mergem înafară".

În ceea ce priveşte direcţiile pentru anul viitor Romelectro urmăreşte creşterea gradului de integrare şi internalizare, iar pe piaţa internaţională, continuarea stabilirii de parteneriate cu mari jucători din piaţă, parteneri din ţările respective şi cu firmele româneşti de inginerie, fabricaţie, montaj.

Printre proiectele în derulare ale Romelectro se numără: Termocentrala Burullus (Egipt): contractul nostru a constat în execuţia blocului 1 de 1200MW, Hidrocentrala Stejaru, 210MW Proiectul de reabilitare integrală a centralei şi Rovinari blocul 5.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită