CRIZA FORŢEI DE MUNCĂ ÎN CONSTRUCŢII - PROVOCĂRI ŞI SOLUŢII / IULIAN NEGRU, FGS FAMILIA:"Soluţia pentru criza forţei de muncă ţine de solidaritate între lucrători, patroni şi administraţie"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"Soluţia pentru criza forţei de muncă ţine de solidaritate între lucrători, patroni şi administraţie"

Criza forţei de muncă din sectorul construcţiilor poate fi soluţionată doar prin solidaritatea dintre lucrători, patroni şi administraţie, este de părere Iulian Negru, secretar general FGS Familia.

Domnia sa afirmă: "Mesajul meu este unul ce ţine de solidaritate. Soluţia pentru criza forţei de muncă ţine de solidaritate - între noi toţi, între români - în general, între partenerii sociali, între lucrători şi patroni, respectiv între lucrători, patroni şi administraţia publică, fie că este locală sau generală. Cred că, cel mai bine, patronii, lucrătorii şi reprezentanţii administraţiei, împreună, pot da imaginea soluţiei complete, de solidaritate. Numai aşa putem face ceva. Ne dorim să fim parteneri cu patronii, cu cei din administraţia publică şi din Guvern. Aşteptăm să fim invitaţi".

Iulian Negru mai spune că aşteaptă din partea autorităţilor soluţii pentru întreg sistemul construcţiilor, respectiv prog"rame, strategii pe termen scurt, mediu şi lung.

"Pe constructori îi interesează atât momentul de faţă, cât şi viitorul", declară domnul Negru cu privire la forţa de muncă, adăugând: "Am avut discuţii cu reprezentanţi din Ministerul Educaţiei, din Inspectorate Şcolare. Încercăm să ne implicăm în rezolvarea crizei".

Domnia sa mai atrage atenţia asupra "situaţiei sindicatelor", mai precis a faptului că atunci când un lucrător din domeniul construcţiilor pleacă dintr-o companie, este afectat şi sindicatul: "Nu ştiu cât de mult oamenii înţeleg că, dacă pleacă salariaţii din construcţii, nu pleacă doar din companii, ci şi din sindicat.

Atunci, federaţiile sindicale pierd din pondere, din posibilitatea lor de finanţare, din ceea ce însemnă contribuţia lor în societate, în dialogul lor social".

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

 1. Salariatii din constructii trebuie sa aiba curajul sa se organizeze in sindicate si sa isi apere drepturile impreuna cu lucratori din alte firme. Nu mai putem astepta ca altii sa faca ceva in locul nostru!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  asta negru de pe ce planeta a cazut ??Cum adica eu care muncesc sa fiu solidar cu parazitii din administratie ??

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Era vorba de nevoia ca organizatiile sindicale si cele patronale sa fie consultate/implicate impreuna cu guvern/administratie publica sa contribuie solidar si egal la identificarea de solutii pentru criza fortei de munca din Romania, in cazul nostru din constructii. Ma bucura insa spiritul tau critic, combativ si te felicit, poti fi un lider sindical de succes! Te asteptam la FGS Familia.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo