Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

CSM i-a retras pe cei doi secretari de stat de la Justiţie

Andreea Stoica
Politică /

Florin Iordache (Sursa foto: captură Youtube)

Florin Iordache (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 09:52

CSM a decis retragerea secretarilor de stat Constantin Sima şi Oana Schmidt Hăineală din Ministerul de Justiţie.

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, a declarat că nu era nevoie de retragere.

(M.I.)

---------

Iordache, despre cererea de încetare a detaşării lui Sima şi Hăineală: "Orice solicitare trebuie să respecte cadrul legal"

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a venit astăzi la Consiliul Superior al Magistraturii, el declarând că vrea să îşi susţină punctul de vedere la discutarea solicitării de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei (MJ) a secretarilor de stat Constantin Sima şi Oana Schmidt Hăineală.

Iordache, a spus, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit News.ro: "Orice solicitare trebuie să respecte un cadru legal şi prevederile regulamentare. De aceea am venit să-mi spun un punct de vedere. Ce e foarte important este important un semnal de stabilitate pentru sistemul judiciar din România. Inamovibilitatea judecătorilor şi stabilitatea procurorilor, mă refer şi la cea financiară cât şi la cea profesională, este importantă. Acesta este semnalul pe care vin eu să-l dau astăzi la CSM".

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută, de la ora 09.00, cererea procurorului general Augustin Lazăr de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi a Oanei Andrea Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a solicitat, joi, Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Constantin Sima şi Oana Schmidt Hăineală, care din 16 ianuarie sunt secretari de stat.

În cerere se arată că încetarea detaşării a fost solicitată pentru a asigura derularea "în condiţii de imparţialitate a unei cauze instrumentate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi a proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse".

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi delegase atribuţiile secretarului de stat Constantin Sima, pentru perioada 1-7 februarie.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pai nu era ocupat nea Florin cu bugetul si de asta si-a delegat atributiile? Acum are timp de plimbari pe la CSM? Cand trebuia sa vina nu a avut timp. Acum vine ca vrea sa spuna un punct de vedere. Totul e pe invers cu nea Ciordache .... aaaaa.... scuze Iordache asta!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS