Cultură

Bacalaureat, "extragerea" de toamnă

Bacalaureat, "extragerea" de toamnă

Ziarul BURSA #Cultură / 21 august

Astăzi începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, la care s-au înscris pes-te 43.500 de candidaţi.

Potrivit Ministerul Educaţiei Naţionale: "Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, începând de miercuri

Universităţile din Cluj şi Bucureşti, în primele 1000 din lume

Universităţile din Cluj şi Bucureşti, în primele 1000 din lume

Ziarul BURSA #Cultură / 20 august

Două instituţii de învăţământ superior din ţara noastră sunt incluse în clasamentul Shanghai al universităţilor din întreaga lume. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă poziţia 701-800 la nivel internaţional, fiind prima din ţara noastră, în clasamentul Shanghai al universităţilor (Academic Ranking of World Universities) dat recent publicităţii, urmată de Universitatea din Bucureşti (UB) pe poziţia 901-1000.

Pasaj din Biblie confirmat de arheologi

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 14 august

Lucrările ştiinţifice şi textele religioase pot avea mai multe puncte comune decât sunt dispuşi să accepte "fundamentaliştii", indiferent de tabăra în care se află aceştia. O dovadă tocmai a ieşit recent la lumină. Săpături ale arheologilor pe Muntele Sion din Ierusalim au scos la iveală dovezi ale cuceririi babiloniene a oraşului, aparent confirmând distrugerea dcescrisă în Biblie.

Premianţi la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică

Ziarul BURSA #Cultură / 13 august

Vara aceasta au fost obţinute mai multe rezultate bune la olimpiadele internaţionale. Cele două echipe ale ţării noastre, participante la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (Keszthely/Ungaria), au reputat un succes de excepţie: zece premii, dintre care două medalii de aur, patru medalii de argint şi patru medalii de bronz.

Ediţia din 22.08.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

Criză financiară în cultură

Ziarul BURSA #Cultură / 25 iulie

Cultura nu reprezintă o prioritate pentru guvernanţi. Instituţiile de cultură din subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) au primit în această săptămână fişa de buget cu doar 22% din necesar, afirmă deputatul PNL Gigel...

Olimpiada meşteşugurilor la Sibiu

Olimpiada meşteşugurilor la Sibiu

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 23 iulie

Un număr de 250 de copii se vor întrece, începând de mâine până la finalul săptămânii, la Olimpiada "Meşteşuguri artistice tradiţionale'', care va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Sursa foto: Twitter

Două noi piramide egiptene, deschise publicului

T.I.Cultură / 14 iulie

Autorităţile egiptene au permis, ieri, accesul turiştilor în două piramide din Dahshur, în sudul oraşului Cairo, şi au dezvăluit o colecţie de sarcofage, din care unele cu mumii în stare bună de conservare, potrivit site-ului lesoir.be.

Sursa foto: Twitter

UPB - finanţare de 25 milioane euro de la BEI

T.T.Cultură / 09 iulie

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a anunţat, ieri, că va primi o finanţare de 25 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru a-şi extinde infrastructura educaţională şi de cercetare.

mai multe ştiri >>
Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo