GALA BURSA CONSTRUCTIILOR - 2018
BURSA 05.09.2017

A consemnat DAN NICOLAE
 
mărește imaginea
       Cântăreț, actor, fotbalist amator, vedetă TV, Aurelian Temișan este unul dintre artiștii care nu se pot plânge de lipsă de ocupație. Înainte de revenirea stagiunii de toamnă l-am invitat la câteva "pase" pe diverse teme.

 
     Reporter: Cu doi artiști în familie, balanța financiară a familiei este în pericol să fie dată peste cap din prea multă boemie?
     Aurelian Temișan: Boemia? Nu cred că e o problemă în bugetul familiei noastre, cel puțin unul dintre artiști e organizat și foarte calculat. Uneori chiar amândoi. Balanța financiară se dă peste cap spre minus pe timpul perioadei de vacanță, când artiștii au relaș. S-a mai întâmplat să fac investiții total nepotrivite, la timp nepotrivit și am pierdut bani sau m-am îndatorat peste măsură. Acum lucrurile sunt stabile și... "suflu și în iaurt''.
     Reporter: Probabil ai mulți prieteni care activează în mediul economic, în ce afacere ai fi dispus să investești?
     Aurelian Temișan: Din proprie experiență, mărturisesc că stofa de afacerist nu m-a îmbrăcat deloc. Am avut de pierdut, profit nu am știut să scot din afacerea pe care am încercat-o cu 11 ani în urmă, afacerea cu terasa pe plajă sau restaurantul în Centrul Vechi. Cu siguranță, pe lângă neștiința mea, s-a adăugat și "corectitudinea" asociaților. Cel mai bine mă organizez în scenă, unde nu e nevoie de atâtea aprobări, controale, acte contabile, evidențe, case de marcat, intrări, ieșiri, salarii, oameni de testat, de angajat... etc.
     Dacă acum ar fi să investesc în ceva, probabil aș cere părerea mai multor analiști financiari ca să pot lua o decizie. Nu m-aș mai aventura.
     Reporter: Cultura poate fi o afacere profitabilă?
     Aurelian Temișan: Întotdeauna pentru suflet sau pentru împlinirea unor cunoștințe, dar nu cred că e o afacere profitabilă pe moment pentru un artist. Un tablou poate valora foarte mulți bani, dar de cele mai multe ori artistul care l-a pictat a murit în sărăcie lucie. Cultura poate fi profitabilă, dar nu pentru artist.
     Reporter: Dacă ai fi prim-ministru pentru o zi, ce Ordonanță de Urgență ai propune spre adoptare?
     Aurelian Temișan: E o întrebare grea. Aș propune cred, ca experiență și strângere de fonduri pentru artiștii bătrâni și bolnavi, ca pentru o lună fiecare om politic (salariat sau pensionat), să se descurce financiar cu salariul minim al unui artist cu patru ani de facultate. Restul din salariile și pensiile dumnealor ar putea întreține bine o masă mare de artiști și oameni de scenă în vârstă, cu pensii mai mici de 1.200 lei. În fiecare an, banii ar putea fi direcționați către o altă categorie defavorizată (nevăzători, autiști, copii orfani, spitale, aziluri... etc).
     Reporter: Ce este plăcut și ce nu atunci când ai statutul de "persoană publică"?
     Aurelian Temișan: Pentru mine e plăcut că, artist fiind, ceea ce "produc" eu poate să placă, să entuziasmeze, să inspire, să motiveze pe cineva, fără să aibă repercusiuni asupra cuiva. Dacă ceea ce fac nu e pe placul celor mai mulți, îl consider un eșec personal dar cu care nu pot răni pe nimeni și asta e tot un lucru bun. Mă motivez și merg mai departe căutând alt mijloc de expresie. Ce nu e tocmai plăcut e că uneori ai nevoie de intimitate și poți fi deranjat pentru un simplu autograf, sau o poză, când nu ești setat pentru asta.
     Reporter: Care a fost momentul artistic după care să poți spune că toate sacrificiile au meritat?
     Aurelian Temișan: UNPLUGGED. Cele mai recente concerte pe care le-am făcut la TNB și pe care le voi mai repeta cu alte melodii și alți prieteni invitați; show-ul de la Antena 1 "Te Cunosc De Undeva". Și, bine-nțeles, premierele de la Teatrul Elisabeta care, de fiecare dată, se terminau cu ropote de aplauze ceea ce ne făcea să uităm de orele interminabile de repetiții. La Teatrul Elisabeta joc în 4 comedii excepționale, cu succes internațional, care se joacă doar cu sala închisă respectiv "Boeing Boeing", "Încurcătură la nivel înalt", "Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!" și "Încă nu, dar o să fie...".
     Reporter: Cântăreț, actor, fotbalist amator, vedetă TV, Aurelian Temișan are timp liber, în general vorbind, nu când e în repaus medical?
     Aurelian Temișan: Da. Sunt zile în care îmi propun să nu fac nimic și fie plecăm la Breaza, la familia soției mele și mă relaxez total la aer curat, fie stau acasă, mă odihnesc, ascult muzică, văd filme, sau meciuri, alături de familia mea, ori cu prietenii. Sunt însă unele luni în care tânjesc după un sfert de astfel de zi și nu o găsesc. Vara e de obicei mai liber și îmi încarc bateriile pentru 10 luni pline.
     Reporter: Când ai emoții mai mari, ca actor când joci să spunem la Teatrul Elisabeta în spectacolul Boeing - Boeing, când ai un concert, ca jurat în emisunea "Te cunosc de undeva?", sau când aperi poarta echipei naționale a artiștilor? Dar satisfacții?
     Aurelian Temișan: De fiecare dată când intru în atenția publicului (de teatru/muzică, de tv, sau chiar publicul spectator la un meci). Dacă acum 11 ani când am început să joc în Muzicalul Chicago la TNB, aveam emoții pentru părțile de teatru în care intrasem ca amator, am constatat că, atât ajutorul soției cât și al colegilor de scenă, m-au făcut să fiu la nivelul actorilor din TNB, fără să-mi dau seama. Am învățat atunci o primă mare lecție. Boeing-Boeing a fost prima piesă de teatru în care nu aveam și de cântat. Perioada repetițiilor mi-a fost ca o școală, apoi m-am perfectat ușor-ușor de la un spectacol la altul. Îmi place genul, comedia bulevardieră cred că mi se potrivește, atâta vreme cât o fac cu seriozitate, cu plăcere și cu profunzime. De atunci am tot repetat experiența și în alte piese la Teatrul Elisabeta, "Încurcătură la nivel înalt" "Încă nu, dar o sa fie...", "Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc", sau la Teatrul Metropolis în "Pijamale". La teatrul Toma Caragiu din Ploiești, am avut parte de multe alte spectacole de revistă sau muzicale în cei 25 de ani de colaborare în care am îmbinat actoria cu muzica. În emisiune am emoții când trebuie să împart notele, mai ales atunci când mulți au fost buni și meritau notă mare. Dar... îmi asum. Când sunt în poartă, cu baieții pe teren, am emoții doar pentru că știu că dacă unui atacant nu îi poți reproșa atunci când ratează, unui portar când greșește, i se poate imputa tot eșecul.
     Reporter: Cum te-ai apropiat de lumea teatrului? A fost o "uniune" prin alianță?
     Aurelian Temișan: Hahaha. Poți spune și așa. Producătorul spectacolului Chicago a văzut chimia de pe scenă, împreună cu soția și ne-a distribuit în "Boeing Boeing". Regizorul Puiu Șerban a dus mai departe acest lucru și m-a distribuit în alte trei spectacole. Văzând că mă axez prea mult pe teatru m-am cam speriat și anul acesta mi-am propus mai multe proiecte muzicale. Deocamdată, nu mai intru în nici o repetiție pentru piesa de teatru.
     Am început stagiunea în acest sfârșit de august cu filmările la "Te Cunosc De Undeva", cu câteva apariții în festivaluri pentru copii, ca jurat, în spectacole eveniment cântând singur sau cu trupa, continui cu un eveniment caritabil pe 9 septembrie, la Măgurele, în campania "Ajut un copil" (www.ajutuncopil.ro), un eveniment în care sunt secondat de soția mea și de mulți dintre prietenii mei de la Naționala Artiștilor, în aceeași seară am plăcerea să vă invit la spectacol în Herăstrău, la "Boeing Boeing", primul spectacol pentru mine din stagiunea 2017-2018 la Teatrul Elisabeta, al 6-lea an de Boeing... Teatrul Elisabeta va deschide noua stagiune cu două spectacole eveniment: "Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!" vineri, 8 septembrie, avându-i protagoniști pe colegii mei (Bogdan Stanoevici, Lucian Ghimiși, Tania Popa, Alexandra Velniciuc, Anca Dinicu, Marcelo Cobzariu) și "Boeing Boeing" sâmbătă, 9 septembrie în care voi juca eu alături de Lucian Ghimiși, Anca Sigartău, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Tania Popa. Cei 2500 de oameni vor fi așteptați cu o mulțime de surprize și cadouri inedite pregătite de teatru și partenerii lor. Iar eu o voi ține cu un program încărcat de evenimente până la vara viitoare. Sănătoși să fim, că de lucru nu ne plângem! 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !
Aceeasi sectiune (Cultura)
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Internaţional, 18:33
KREMLINUL ANUNȚĂ:
     Pentru moment nu există în studiu vreun plan al unei întâlniri între Vladimir Putin și Donald Trump înaintea summitului NATO, a anunțat marți Kremlinul, citat de Interfax, scrie Reuters.  click să citești tot articolul
Miscellanea, 18:10
     Un proiect de lege care va fi trimis astăzi în Parlamentul de la Budapesta conține o prevedere conform căreia organizațiile care îi sprijină pe imigranți vor plăti o taxă specială de 25%, a informat Ministerul ungar de Finanțe, transmite Reuters.  click să citești tot articolul
Sport, 17:59
CM RUSIA
     Japonia a reușit să ofere o semi-surpriză și să treacă de Columbia, o echipă bine garnisită cu staruri (Falcao, Bacca, James...) de diferite mărimi și în diverse forme...sportive.  click să citești tot articolul
Comunicate de presă, 16:15
     Cea de-a treia ediție a Festivalului RomânIA Autentică va avea loc pe 23 și 24 iunie 2018. Pe deplin conștienți de ceea ce am construit cu migală, RomânIA Autentică și-a asumat un scop și o misiune pe cât de dificilă, pe atât de importantă, aceea de a arăta fața reală a tezaurului popular și spiritual al satului românesc. Dacă îți dorești cu adevărat, găsești și azi în localități izolate, în memoria ultimilor păstrători de tradiții ori în lăzi de zestre, transmise din generație în generație, comori fragile și inefabile, pe care tăvălugul contemporan le poate sfărâma într-o clipă, dacă nu vom întinde mâna pentru a salva ce se mai poate.  click să citești tot articolul
Companii-Afaceri, 15:47
ANCOM:
     Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat astăzi că românii au experimentat anul trecut viteze medii de descărcare la nivel național de 112,1 Mbps pentru serviciul de acces la internet la punct fix, cu 18% mai mari decât în anul anterior, conform statisticilor privind calitatea serviciului de internet fix și mobil din România, relatează News.ro.  click să citești tot articolul
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
19.06.2018
BVB
     * Volum de numai 21,6 milioane de lei
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut parte de un început de săptămână negativ, majoritatea cotațiilor suferind deprecieri în ședința...  click să citești tot articolul
18.06.2018
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
     
     Volumul consemant în ședința de tranzacționare de vineri a Bursei de Valori București (BVB) a fost de numai 17,7 milioane de lei (3,8 milioane de...  click să citești tot articolul
18.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut vineri, oprindu-se din avansul generat joi de anunțul Băncii Centrale Europene (BCE) privind încheierea, anul acesta, a programului de achiziții de obligațiuni. Cele...  click să citești tot articolul
15.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că va menține dobânzile la un nivel scăzut încă un an.  click să citești tot articolul
14.06.2018
BVB
     * Salt de 12,44% pentru SIF Moldova, ca urmare a aprobării programului de răscumpărare de acțiuni la un preț cu mult peste cel din piață
     
     Volumul consemnat în ședința de tranzacționare de la...  click să citești tot articolul
14.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, investitorii așteptând decizia de după reuniunea de politică monetară a Federal Reserve din SUA (Fed), care a avut loc în zilele de 12-13...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 19 iunie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9804
2.3859
3.0532
4.0578
0.1806
0.6262
0.2260
4.6663
5.3256
1.4384
3.6793
0.2387
0.4926
1.0813
0.0630
0.4524
0.8469
4.0420
0.2909
1.0785
0.6244
0.0592
0.3629
0.1953
2.7918
0.0395
0.1530
1.1005
0.6320
0.1231
166.2749
5.6898
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
03.05.2018
     President Klaus Iohannis has announced that he has decided to send to the Constitutional Court the laws on the judicial system, but also to the Venice Commission. The president has issued a call to the CCR not to hurry and to work with the European entity, saying that after the Constitutional Court gets to issue an opinion on the new laws, a new analysis of the laws will be conducted and it will be decided then if a new reexamination of the three laws in the Parliament will be needed.  click here to read the entire article
27.04.2018
     The dystopia of 2169 seems to be 151 years away from us, if we were to watch the American sci-fi movie "In Time", in which New Zealand screenwriter, director and producer New Zealand Andrew M. Niccol has imagined a world in which money has been replaced by the lifespan left and each individual over 25 years old (when they stop aging), are wearing a counter on their arm, displaying how much they have left to live; the economic system relies on transactions paid in lifespan - banks, loans, interest rates - the rich are storing billions of years, while the poor only have hours, minutes or seconds left and when their time is up they die suddenly, as if struck by a mace.  click here to read the entire article
25.04.2018
DEPUTY PRIME-MINISTER VIOREL ȘTEFAN:
     * Bogdan Chirițoiu: "The European Commission will force the future buyer of Sidex Galați to increase the output of steel"
     ArcelorMittal may only sell the Galați metallurgic plant with the explicit agreement of the Romanian state, and the European Commission will ensure that the output of the plant will increase after the transaction, deputy prime-minister Viorel Ștefan said yesterday, in a conference on the issue of major industrial energy consumers.  click here to read the entire article
20.04.2018
     * "Iliescu on trial for all the bloodshed!" was one of the powerful slogans of the University Square, as well as "Iliescu - KGB, go back to the USSR!".
     We, who had organized the marathon protest of the century, knew who Ion Iliescu was, as the rest of the Romanian people took a long time to catch on, even Brucan was wrong in his estimate that the much maligned "stupid people" would take two decades to "awake".  click here to read the entire article
16.04.2018
     * - The Syrian gas attack did not exist, the American missiles were brought down, then where are the dead coming from?!
     * - It is enough to tell Syrians that they are attacked and killing each other?
     Friday, Syria was attacked by war attacks, in which a warship of the United Nations which operate in the Red Sea (according to the American officials), American B-1 bombers, four British Royal Tornado GR4 aircraft (which fired Storm Shadow missiles) and French Rafale jets.  click here to read the entire article
12.04.2018
     New Delhi, March 4th, 2017 - I am in the garden of the Royal Plaza hotel, sitting next to the table of a group of Indians, probably Hindus, two women in colorful saris and two men, all of them in their fifties. They are checking me out, I catch them doing it a few times. A Romanian manea, with heavy Indian influences starts playing from the speakers, I am surprised, I start laughing.  click here to read the entire article
.