Curtea de Apel a respins cererea Finanţelor Publice Braşov, pentru falimentul "Condmag"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Curtea de Apel a respins cererea Finanţelor Publice Braşov, pentru falimentul "Condmag"

Instanţa a confirmat planul de reorganizare, iar acţiunile revin la tranzacţionare, astăzi 

Curtea de Apel Braşov a respins cererea formulată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice având ca obiect deschiderea procedurii de faliment împotriva Condmag Braşov (COMI), instanţa confirmând, totodată, planul de reorganizare al societăţii, se arată într-un comunicat al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"La data de 9 martie 2018, Curtea de Apel Braşov, a admis apelul formulat de debitoarea Condmag Braşov în dosarul nr.2899/62/2015/a19 şi, în consecinţă, a dispus respingerea cererii formulată de către DGRFP Braşov -Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii, având ca obiect deschiderea procedurii de faliment a debitoarei Condmag. De asemenea, instanţa a confirmat planul de reorganizare al Condmag, propus de administratorul judiciar Rominsolv şi aprobat prin Hotărârea Adunării Creditorilor din data de 24 mai 2017. În consecinţă, hotărârea instanţei privind confirmarea planului de reorganizare este definitivă şi executorie", se arată în documentul menţionat.

Ca urmare a acestei decizii, acţiunile companiei îşi vor relua, începând de astăzi, tranzacţionarea la bursă, se arată pe site-ul BVB.

În luna noiembrie a anului trecut, Tribunalul Braşov admitea cererea formulată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov, având ca obiect deschiderea procedurii de faliment împotriva Condmag.

Societatea specializată în construcţia conductelor pentru transportul gazelor şi a produselor petroliere, administrată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, care deţine 49,96% din societatea Dafora (DAFR), a intrat în insolvenţă în vara anului 2015, acţiunile COMI fiind suspendate de la tranzacţionare la BVB începând cu data de 20 iulie 2015.

Anul trecut, compania a suferit o pierdere de 19,06 milioane de lei, sub cea din 2016, de 19,4 milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare preliminare pentru anul 2017, publicate de societate.

Datoriile totale însumau, anul trecut, 81,49 milioane de lei, peste cele din anul 2016, de 79,69 milioane de lei, în timp ce activele totale au scăzut la 79,93 milioane de lei în 2017, de la 84,22 milioane de lei în anul anterior.

Cel mai mare acţionar al Condmag este societatea Dafora, cu 45,82% din constructorul de conducte, în timp ce O.G.B.B.A. Van Herk B.V. din Olanda are 10,91% din acţiunile companiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
FNGCIMM
Cotnari
Erfi
Flixi
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Verattiva
Contessina
Primigi
Adhouse
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită