Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:"Numărul angajaţilor din clădirile office de clasa A şi B - în continuă creştere"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare /

"Numărul angajaţilor din clădirile office de clasa A şi B - în continuă creştere"

Numărul de angajaţi din clădirile de birouri clasa A şi B din Bucureşti a ajuns la aproximativ 253.000, la finalul primului semestru din 2018, în creştere uşoară comparativ cu finalul anului precedent, potrivit unui comunicat Cushman & Wakefield Echinox.

Acesta arată că, în prima jumătate a anului în curs, numărul angajaţilor care lucrează în cadrul companiilor cu sedii în clădirile de birouri moderne din capitală a crescut cu 3.000.

Ţinând cont de proiectele de birouri a căror livrare este anunţată pentru al doilea semestru al anului, numărul angajaţilor din clădirile moderne de birouri din Bucureşti ar putea urca la 270.000 de persoane până la finalul acestui an, conform surselor citate.

Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency C&W Echinox, a declarat: "După cum se poate observa din raportul nostru, numărul angajaţilor care lucrează în clădiri de birouri clasa A şi B este în continuă creştere. În condiţiile în care disponibilitatea forţei de muncă este redusă, chiriaşii sunt din ce în ce mai interesaţi să ocupe spaţii de birouri în clădiri care să-i sunsţină în demersul lor de a atrage şi a reţine angajaţi talentaţi. Astfel, proprietarii şi firmele care administrează clădiri de birouri, încep să fie şi ei implicaţi în procesul de atragere de noi talente şi retenţie a angajaţilor existenţi, propunând, de exemplu, pentru zonele comune un design interior modern cu spaţii colaborative, creând astfel o atmosferă animată care să încurajeze interacţiunea între diferite departamente. Un alt exemplu ar fi diversificarea serviciilor oferite, pe lângă cele tradiţionale (restaurante, spaţii comerciale, etc.) proprietarii iniţiind o serie de activităţi sportive sau de divertisment care să dezvolte şi să fixeze concepul de micro-comunitate".

Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu - Floreasca şi zona de Vest ocupă în continuare primele trei poziţii din punct de vedere al numărului de angajaţi din clădirile de birouri moderne. Astfel, un număr de aproximativ 52.000 de persoane lucrează în clădirile de birouri din zona Pipera Sud, circa 45.000 în zona Barbu Văcărescu - Floreasca, iar în Vest în jur de 38.500, cele trei zone concentrând 63% dintre angajaţii clădirilor moderne de birouri din Bucureşti.

Calculul numărului de angajaţi este realizat în funcţie de destinaţia fiecărei zone de birouri şi de rata de ocupare înregistrată pentru fiecare zonă la finalul primului semestru din 2018.

Clădirile de birouri cu cea mai mare rată de metri pătraţi per angajat sunt situate în special în zona centrală şi Central Business District - Piaţa Victoriei - Piaţa Charles de Gaulle, care găzduiesc în special sedii de firme din sectoare precum consultanţă, asigurări şi servicii bancare sau din domeniul farmaceutic.

Cea mai mică rată de metri pătraţi per angajat rămâne în continuare zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de birouri dedicată operaţiunilor de back-office, fiind o destinaţie aleasă în special de companiile care oferă servicii de outsourcing.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS