Cutremurul cu cea mai mare magnitudine din acest an a fost resimţit şi la Bucureşti

M.D
Miscellanea /

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine din acest an a fost resimţit şi la Bucureşti

Actualizare 14:55 Cutremurul din Vrancea a fost revizuit din nou la 4,6 pe Richter

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) au revizuit, a treia oară, magnitudinea seismului înregistrat miercuri la prânz în judeţul Vrancea, la 4,6 pe scara Richter, de la 4,4 anterior.

Şi adâncimea la care s-a produs seismul a fost revizuită la 139 de kilometri, de la 157 kilometri iniţial. Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Nehoiu (41 km), Covasna (45 km), Slănic-Moldova (52 km), Târgu Secuiesc (55km) şi Odobeşti (56 km).

De altfel, la puţin timp de la producerea cutremurului, Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP, a declarat pentru Agerpres că în cel mult o oră va avea loc încă o revizuire finală cu toate datele culese de la cele 150 de staţii.

Mircea Radulian a precizat în acest sens: "S-ar putea să mai facem o revizuire, în maximum o oră. Deocamdată s-a făcut manual pe un număr de staţii, dar noi avem o reţea destul de mare 150 de staţii şi atunci vom mai face încă o revizuire finală, cu chiar toate datele. Acum a fost una ca să avem o estimare cât mai rapidă".

(D.I.)

----------

Actualizare 12:55 Cutremurul din Vrancea a fost revizuit la 4,4 pe Richter; este cel mai puternic seism din 2018

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit în scădere la 4,4 pe scara Richter magnitudinea cutremului înregistrat miercuri la prânz, la ora 12:24, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea.

Potrivit datelor INFP, acesta este cel mai puternic cutremur produs în România în 2018. Anul trecut, în luna octombrie, s-au înregistrat două seisme cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter în zona Vrancea (unul în judeţul Vrancea, în 8 octombrie, şi unul în judeţul Buzău, în 28 octombrie).

(D.I.)

-----------

Actualizare 12:47 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că până în acest moment nu s-au înregistrat apeluri sau alte informaţii privind posibile pagube şi că se fac în continuare verificări

Un cutremur cu magnitudinea 4,7 s-a produs, astăzi, la prânz, în zona seismică Vrancea. Seismul este cel mai puternic înregistrat de la începutul acestui an şi a fost resimţit şi la Bucureşti.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la ora 12:24. Cutremurul, - cu magnitudinea 4.7 pe scara Richter - s-a produs la adâncimea de 157, 5 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea urmatoarelor oraşe: Nehoiu(41km), Covasna(45km), Slănic-Moldova(52km), Târgu Secuiesc(55km), Odobeşti(56km)

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Nu s-a primit nimic pe aplicatia atat laudata de Raed Arafat

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită