DACĂ ORAŞELE GERMANE VOR INTRODUCE RESTRICŢII DE CIRCULAŢIEVolkswagen se oferă să răscumpere automobilele diesel

Ziarul BURSA #Internaţional #Auto /

Volkswagen se oferă să răscumpere automobilele diesel

Producătorul auto german Volkswagen AG a anunţat, ieri, că va răscumpăra noile automobile diesel, dacă oraşele germane vor introduce restricţii de circulaţie pentru acest gen de autovehicule, în dorinţa de a-i linişti pe potenţialii cumpărători şi a pune capăt tendinţei de scădere a vânzărilor de automobile diesel, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

De asemenea, cel mai mare cons­tructor auto european a informat că va prelungi, până la finele lunii iunie, stimulentele oferite cumpărătorilor care vor să îşi schimbe automobilele diesel mai vechi cu unele noi.

Oferta celor de la Volkswagen vine după ce un tribunal german a decis luna trecută că oraşele din Germania pot interzice circulaţia celor mai poluante automobile diesel pe străzile lor. Teama că aceste interdicţii vor fi puse în aplicare a dus la scăderea cu 19% a vânzărilor de autoturisme diesel în Germania în luna februarie.

Grupul Volkswagen a precizat că, în ceea ce priveşte marca sa principală VW, oferta de răscumpărare se va aplica pentru automobilele diesel achiziţionate între 1 aprilie şi sfârşitul anului 2018 şi este valabilă timp de trei ani de la data achiziţionării. În plus, răscumpărarea se va aplica clienţilor care vor cumpăra de la aceeaşi reprezentanţă un nou vehicul care nu este afectat de restricţiile de circulaţie.

Pentru automobilele diesel marca Skoda, oferta de răscumpărare se aplică automobilelor cumpărate între 1 aprilie şi sfârşitul lunii iunie, dar este valabilă timp de patru ani de la data achiziţionării.

În schimb, pentru automobilele marca Audi, oferta de răscumpărare vizează doar autovehiculele în leasing.

La nivel mondial există o reacţie negativă faţă de automobilele echipate cu motoare diesel după ce, în luna septembrie 2015, Volkswagen a recunos­cut că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante, potrivit Agerpres. Cu toate acestea, Guvernul german vrea să evite o interdicţie la scară largă a vehiculelor diesel, care, potrivit producătorilor auto, ar afecta valoarea de revânzare a aproximativ 15 milioane de vehicule de pe cea mai mare piaţă auto din Europa.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. În Sua sunt deja 300 000 de mașini care sunt oprite circulației. În lume au vândut 11 mil de auto cu soft trucat. În Sua sunt oprite în rest pe glob nu. Fals, uz de fals nu o fi?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS