Dafora, pierderi de 103 milioane lei, de aproape cinci ori mai mari

V.B.
Piaţa de Capital /

Compania Dafora din Mediaş (simbol: DAFR), controlată de Gheorghe Călburean, a înregistrat, anul trecut, pierderi de 103 milioane lei (23,3 milioane euro), de 4,5 ori mai mari decât cele din 2012 (22,6 milioane lei), iar veniturile din exploatare au coborât cu 15%, la 185,2 milioane lei (41,9 milioane euro), de la 219,1 milioane lei, conform datelor remise BVB.

Tot în 2013, din cauza majorării semnificative a cheltuielilor operaţionale, Dafora a înregistrat pierderi din exploatare de 67,9 milioane lei (15,3 milioane euro), faţă de un profit de 1,7 milioane lei în anul 2012.

La finele anului trecut, întreprinderea a anunţat că şi-a restructurat toate contractele de credit şi de leasing, prin diminuarea obligaţiilor de plată lunare pentru o perioadă de un an, concomitent cu asumarea adoptării unor măsuri de restructurare financiară. Tot atunci, Dafora avea datorii în valoare cumulată de 379,5 milioane lei, cu 8,6% peste nivelul de la sfârşitul anului 2012 (349,5 milioane lei).

Dafora execută servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, precum şi servicii de mentenanţă şi transport pentru echipamentele de foraj.

Gheorghe Călburean controlează 49,96% din acţiunile Dafora. Alţi acţionari deţin 36,22% din capitalul companiei, iar firma Foraj Sonde Craiova, a fraţilor Marius şi Emil Cristescu, are 13,81% din titluri.

Astăzi, acţiunile DAFR au încheiat şedinţa bursieră în scădere cu 1%, la preţul de 0,03 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare bursieră de 30 milioane lei (6,7 milioane euro).

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

 1. Pe cand falimentul? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  ..... ori fac datorii externe FICTIVE: 

  ca sa nu plateasca niciun impozit pe profit catre stat ........... ba chiar sa mai si ceara de la stat restituirea de TVA colectata, pentru lucrari si servicii care s-au facturat dar nu s-au mai executat, chiar din lipsa - INITIALA = PRIMORDIALA - de fonduri-finantare.  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită