Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

Dafora scoate la vânzare active de 30 milioane lei

V.B.
Piaţa de Capital /

Compania de foraj petrolier Dafora din Mediaş (simbol: DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, intenţionează să vândă active care nu ţin de activitatea sa de bază în valoare de 29,8 milioane lei (6,7 milioane euro) , potrivit unui anunţ remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Activul net al companiei a scăzut la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, fiind în prezent de minus 50,9 milioane de lei. Capitalul social al firmei este de 100,2 milioane lei.

Printre activele neesenţiale scoase la vânzare, se numără terenuri, imobile, utilaje, apartamente şi barăci.

Dafora a încheiat 2013 cu pierderi de 103 milioane lei (23,3 milioane euro), de 4,5 ori mai mari decât cele din 2012.

La finalul anului trecut, firma a anunţat că şi-a restructurat toate contractele de credit şi de leasing, prin diminuarea obligaţiilor de plată lunare pentru o perioadă de un an, concomitent cu asumarea adoptării unor măsuri de restructurare financiară. Tot atunci, Dafora avea datorii în valoare cumulată de 379,5 milioane lei, cu 8,6% peste nivelul de la sfârşitul anului 2012 (349,5 milioane lei).

Călburean controlează 49,96% din capitalul Dafora. Firma Foraj Sonde Craiova are o participaţie de 13,92%, diverşi alţi acţionari deţin restul de 36,11% dintre acţiuni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS