Dafora scoate la vânzare active în valoare de 30 milioane de lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Compania Dafora din Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, vrea să vândă active care nu ţin de activitatea sa de bază în valoare de 29,8 milioane de lei (6,7 milioane euro).

Activul net al companiei a scăzut la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, fiind de minus 50,9 milioane de lei, potrivit unui anunţ al Dafora transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti, citat de Mediafax.

Activitatea de bază a Dafora este forajul petrolier. Printre activele neesenţiale scoase la vânzare se numără terenuri, imobile, utilaje, apartamente şi barăci.

Capitalul social al companiei este de 100,2 milioane de lei.

Dafora a încheiat 2013 cu pierderi de 103 milioane lei (23,3 milioane euro), de 4,5 ori mai mari decât cele din 2012.

Compania a anunţat la finalul anului trecut că şi-a restructurat toate contractele de credit şi de leasing, prin diminuarea obligaţiilor de plată lunare pentru o perioadă de un an, concomitent cu asumarea adoptării unor măsuri de restructurare financiară.

Dafora avea în decembrie 2013 datorii în valoare cumulată de 379,5 milioane lei, cu 8,6% peste nivelul de la sfârşitul anului 2012, de 349,5 milioane lei.

Călburean controlează 49,96% din capitalul Dafora. Firma Foraj Sonde Craiova are o participaţie de 13,92%, iar mai mulţi acţionari cumulează diferenţa de 36,11%.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Atunci cand sursa de CAPITAL ,pentru infiintarea unei societati nu este din "munca ta proprie" asa se intampla si la d-nul Calbureanu. Capitalul de pornire pentru acest zis om de afaceri a fost creat ca urmare a externalizarii serviciilor de foraj dela ROMGAZ. Este exact stilul de luare in posesie pe un "nimica tot" .Vezi cazul Voiculescu,procesul mult mediatizat in prezent :terenuri,ICA etc pe niste preturi derizorii/, Si cate si mai cate sunt de genul acesta in tara. . Din fostele societati le GAZULUI METAN mai sunt niste indivizi care au acelasi traseu de imbogatire,vezi cazurile fostului dir. Pitei si actualul BAD Medias in persoana lui Munteanu care la fel si-a insusit externalizarea TRANSPOARTELOR din Trans Gaz si Rom Gaz Medias.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită